15.12.2008

Pikkujoulut

Oli sitten taas firman pikkujoulut. Jalkakin on edelleen ehjä. Ajattelin tuon kertoa, ihan siltä varalta mikäli olette aihetta arvuutellut.

Oli porukkaa, esiintyjiä, ohjelmaa, hienoa pukeutumista, ruokaa, ilmasta viinaa ja tilakin oli koristeltu kauniisti. Ihan hyvät bileet kai. En silti oikein viihtynyt. Musiikki soi niin kovalla, että kovin pitkiä keskusteluja ei jaksanut käydä. Ruokapuoli oli suorastaan köyhä. Perussalaattia, lihapullaa, leipää ja vähän jotain muuta höttöä. Ruoka piti syödä seisaaltaan ja kun pöytiäkään ei oikein ollut, niin juominen syödessä ei onnistunut. Penkkejäkään ei ollut oikein missään. Kun ruuan tarjoilu oli päättynyt oli reunostoilla olevat pöydät täynnä niilä istuvia väsyneitä toimistotyöläisiä.

En viitsinyt jatkoille lähteä, kun nekin olisivat olleet jossain melumestassa. Krapula tuli silti, vaikka en mielestäni edes paljoa juonut. Simalippujakin jäi yksi taskunpohjalle.

Olisin ollut paljon onnellisempi, jos juhlat olisi järjestetty samaan tapaan kuin pienessä voittamattomassa gallialaiskylässä. Koko porukka istuisi ison pöydän ääressä. Hyvää ruokaa ja juomaa olisi riittävästi. Ihmiset juttelisivat iloisina ja ehkä pari puhettakin pidettäisiin, mutta trubaduuri olisi suu tukittuna köytetty lähellä olevaan puuhun.

Ei kommentteja: