23.11.2008

Kotiutuminen

Olen pikkuhiljaa kotiutunut uuteen asuntooni. Asunto on pohjaratkaisultaan tyypillinen 70-luvun kaksio. Itseasiassa todella tyypillinen. Keittiö, makuuhuone ja olohuone ovat samoissa paikoissa kuin mummolassani, mutta vessa ja vaatehuone ovat toisinpäin. Niinpä olen monta kertaa melkein mennyt vaatehuoneeseen tarpeilleni ja vasta viime hetkellä huomannut, että "ai niin joo..". Nyt sentään alan olla jo niin kotiutunut, että menen suoraan oikeaan paikkaan.

Sisustamisessa riittää puuhaa. Tarvitsisin vielä ainakin kirjahyllyn ja TV-tason. Valkoista Lundiaa ajattelin hommata, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi marssia kauppaan ja tehdä tilausta. Olen ollut vähän haluton tekemään päätöksiä, kun en oikein luota, että kalusteet muodostavat toimivan kokonaisuuden. Luotan kyllä makuuni kokonaisuuden suhteen, mutta on paljon vaikeampaa miettiä miten yksittäiset kalusteet sopisivat muihin. Kalusteet ovat aivan tolkuttoman hintaisia, eli mielelläni hommaisi kerralla kunnolliset ja tyylikkäät kalusteet. Paras olisi, jos ammattilainen laatisi ehdotuksen kokonaisuudesta ja sitten joko hylkäisin tai hyväksyisin sen. Hmm.. Kuinkahan monta vuotta minun pitäisi säästää, että olisi varaa moiseen?


Itse asunnosta pidän edelleen todella paljon, vaikka pari "bugia" olen huomannut. Keittiön laatoitus on tehty vähän hutiloiden ja muutaman laatan reunat irvistävät ikävästi. Vessanpönttö taas on vähän liian korkealla tällaisen lyhytjalkaisen kaverin näkökulmasta. Takaikkunasta näköalat ovat kuin neuvostoliitossa eli ikkunasta näkyy pelkkiä 70-luvun betonihirvityksiä ja miltei ainoa muuta tyyliä edustava rakennus taitaa olla talojen väleistä näkyvä vilaus sipulikirkosta. Eikä ne näköalat Tammelan puistokadun suuntaankaan kovin kaksiset ole, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy.

Tammela on kuitenkin alueena juuri niin kiva kuin muistinkin. Ruokapaikkoja ja kapakoita riittää. Ydinkeskusta on vieressä ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Odotan innolla ensi kesää. Ajatukset lounaista aurinkopaisteessa Tammelantorilla, päivän paistattelusta Sorsapuistossa, tuoppien kumoamisesta Pikilinnan, Telakan ja Pickwickin terasseilla lämmittävät kummasti mieltä näin talven kynnyksellä.

Ei kommentteja: