4.8.2008

Takaisin Tammelaan

Ostin kämpän Tampereen Tammelasta.

Tunnen Tammelan kohtuu hyvin, koska olen ollut siellä töissä ja asunutkin pari vuotta. Pidin kovasti Tammelassa asumisesta. Palvelut oli hyvät, keskusta oli lähellä ja tunnelma oli kaupunkimainen, mutta ei kuitenkaan yhtä kiireinen ja tiivis kuin ydinkeskustassa. Tammelasta muutin aikoinaan takaisin Hervantaan, koska tulin Hervantaan töihin ja vuokrasopimukseni Tammelan asuntoon oli vain määräaikainen. Oli helppo tehdä päätös muuttaa takaisin Tammelaan, kun löysin hyvällä paikalla olevan, hyväkuntoisen asunnon ja vielä sopuhintaan.

Asunto on kaksio 70-luvulla valmistuneessa kerrostalossa. Asunto sijaitsee keskeisellä paikalla Tammelan puistokadun eteläpäässä. Paikka on erinomainen. Rautatieasema, Stockmann, Tullintori, Sorsapuisto ja Tammelantori ovat kaikki alle puolenkilometrin päässä. Uuteen työpaikkaan matkaa on vähän päälle kaksi kilometria, joka on juuri sopiva pyörämatka. Liikenteen melunkaan ei pitäisi olla iso haitta, vaikka asunto on lähellä vilkasta Itsenäisyydenkatua, koska asunto ei kuitenkaan ole sen varressa.

Asunto on remontoitu muutama vuosi sitten ja loistavassa kunnossa. Asunnossa on myös lasitettu parveke, joten kissatkin pääsevät ihailemaan maisemia. Oikeastaan ainoa isompi puute on se, että saunaa ei ole. Täytynee käydä kavereiden luona välillä saunomassa. Talonyhtiöön ei ole vielä tehty putkiremonttia ja se on varmasti tulossa jossain vaiheessa.

Asunnon mukana perin myös omistajan autohallipaikan. Autohallipaikka on merkittävä etu useimpiin ydinkeskustan kohteisiin verrattuna. Monessa käymässäni ydinkestustan kohteessa ei ole mahdollista saada minkäänlaista autopaikkaa.

Olen katsellut aika paljon ilmoituksia Tammelan kohteista ja niiden perusteella hintapyyntö oli heti alkuun mielestäni kohtuullinen. Vähän sain hintaa tingattuakin. Käsitykseni hinnan kohtuullisuudesta vahvistui, kun huomasin eilen, että samasta talosta on tullut myyntiin kaksio kerrosta ylempää. Myyntiin tullut kaksio ei ole yhtä hyvässä kunnossa kuin ostamani, mutta silti hintapyyntö on 15000E isompi kuin ostamani asunnon hintapyyntö oli.

Jouduin tinkimään alkuperäisestä tavoitehinnastani tuntuvasti, kun myin asuntoni. Uskon kuitenkin tehneeni oikean ratkaisun hyväksyessäni tarjouksen, sillä huomasin, että alakerran naapuri pyytää asunnostaan miltei 10000E vähemmän kuin itse sain ja asunto ei vieläkään ole mennyt kaupaksi, vaikka naapuri on myynyt asuntoaan koko kesän.

Tällä hetkellä tuntuu aika hyvältä. Asunnonvaihto on tähän mennessä onnistunut hyvin. Olen aika innoissani uudesta asunnosta ja varma, että viihdyn hyvin Tammelassa. Kaikkein kettumaisin eli muutto on kuitenkin vielä edessä.

Ei kommentteja: