8.9.2008

Uusi työ

Nyt on viikko takana uudessa työssä. Ryhmämme vaikuttaa ihan mukavalta porukalta ja minut on otettu hyvin vastaan. Porukka vaikuttaa osaavalta. Suurinpiirtein minun ikäisiäni taitavat olla, noin niinkuin silmämääräisesti arvioiden.

Käytännön järjestelyt eivät ole aivan yhtä sulavasti menneet kuin edellisellä kerralla esim. en ole vielä työsuhdekännykkää saanut. No toimiihan iPhone, mutta olisi kiva saada edes se firman SIM-kortti, että voisi soitella ja surffailla firman piikkiin.

Jouduin eri kerrokseen istumaan, kuin muu ryhmämme. Hidastaa vähän tutustumista, kun täytyy erikseen lähteä käymään muiden luona. Tilanteen pitäisi olla väliaikainen. Ehkä ensi viikolla pääsen istumaan muiden kanssa samaan kerrokseen. Onneksi ryhmän jäsenet tulee kuitenkin nähtyä päivittäin, koska meillä on Scrum käytössä ja päivittäisten Scrum-palaverien jälkeen on ollut tapana mennä suoraan lounaalle.

Työn sisältö on vähän eri kuin mistä juteltiin työhaastattelussa, mutta ei se haittaa. Itseasiassa projekti johon päädyin on ehkäpä mielenkiintoisempi kuin se mitä aluksi ajattelin. Projektissa nimittäin on vielä rajaus auki ja sitä myöten meillä pitäisi olla vielä mahdollista vaikuttaa tekemisen sisältöön. Toisessa projektissa olisi ollut ehkä teknisesti vaativampia tehtäviä, mutta se projekti taas on paljon selkeemmin rajautunut ja he ovat jo lähempänä toteutusvaihetta eli samanlaista tilaisuutta vaikuttaa tekemisen sisältöön ei ole.

Ensimmäinen työviikko meni aika nopeasti viritellessä työkaluja kuntoon. Nyt minulla alkaa olla kaikki tarvittava asennettuna ja olen hommannuy käyttöoikeudet kaikkiin tarpeellisiin tietojärjestelmiin. Minun täytyy varmaan kääriä hihat ja alkaa tekemään oikeita töitä, kun järjestelyt alkavat olla, kännykkää lukuunottamatta, kunnossa. Yllätäen ekana tehtävänä joudun analysoimaan tiettyjä ohjelmakomponentteja ja kirjoittamaan niistä dokumentin. Ja mä ku luulin et tääl tuotekehityspuolel vaa koodataa..

Niin joo. Sain työkoneeksi MacBook Pron. Mainio kapistus.

Ei kommentteja: