26.4.2008

Kevättä ilmassa

Kevät näyttää vihdoin saapuneen. Lämpötilat parvekkeella alkaa olla kohdillaan kuten kuvasta huomaa.

Kevään kunniaksi vaihdoin autoon kesärenkaat alle ja kävin viime viikonloppuna viemässä talvirenkaat kotiin talteen. Samalla reissulla muistin, että osa vanhoista sarjakuvistani oli säilössä autotallissa. Siellä ne edelleen olivat odottamassa. Päätin tuoda tärkeimmät Tampereelle.

Pidän keräilystä. Ostelen DVD-levyjä, kirjoja, lehtiä ja sarjakuvia. Viikkolehtiä lukuunottamatta en yleensä heitä mitään ostamaani viihdettä pois. On kiva, että kirjat, lehdet, yms. on tallessa jos niistä haluan joskus uudelleen nauttia. Rehellisesti täytyy kyllä tunnustaa, että harvoin tulee kirjaa kahta kertaa luettua. Leffan saattaa muutaman kerran katsoa. Vanhoja lehtiä ei tule juurikaan luettua. Sarjakuvat eroavat muusta keräämästäni viihteestä. Ne ovat niin kevyttä luettavaa, että niitä tulee luettua uudelleen ja uudelleen.

Sain joululahjaksi mainion kirjan, Tintti tarinoiden todelliset taustat, joka kertoo tietenkin Hergéstä ja Tintti-albumien synnystä. Samalla kuin luin kirjaa oli tietenkin pakko lukea omistamani Tintit. Samalla tuli mieleen, että olisi kiva täydentää kokoelmani. Osa Tinteistä oli vanhempien luona säilössä ja osa täällä, joten en tiennyt mitkä albumit minulta oikeasti puuttuu. Nyt kun hain loput Tintit tänne, tein inventaarion. Tintti kokoelmani ei ole vielä lähellekään täydellinen. Minulta puuttuu vielä kahdeksan albumia ja neljä on hukassa (Tarttis vissiin siivota). Nyt sentään tiedän, mitkä minulta puuttuu ja voin täydentää kokoelmani kun näen albumeja kaupoissa.

Kissatkin ovat havainneet kevään saapuneen ja tykkäävät viettää aikaa parvekkeella. Varsinkin vanhempi kissa vaatii aika äänekkäästi heti aamulla pääsyä parvekkeelle. Itsepäinen kaveri, aina sitä saa olla palvelemassa.

Ei kommentteja: