7.4.2008

Teknisiä ongelmia

Torstai-iltana olin lähdössä pelaamaan sählyä. Istahdin autoon. Käänsin avainta virtalukossa. Starttimoottori pyöräytti konetta kerran, mutta moottori ei käynnistynyt. Yritin uudestaan ja tulos oli sama. Ilmeisesti akku alkaa olla elinkaarensa päässä.

Perjantai-iltana istuin television ääreen ja ajattelin katsoa edellisenä iltana tallennetun Lost-jakson. Käynnistin television ja pleikkarin. Valitsin jakson ja painoin play. Sisältöä näkyi vain muutama sekunti kerrallaan ja sitten odottelua muutama sekunti ja taas sisältöä pari sekuntia. Nähtävästi pleikkari tai tietokoneella oleva Medialink-ohjelmisto (TV-ohjelma oli siis talletettuna tietokoneen kovalevyllä) ei osannut puskuroida sisältöä oikein koska toisto tökki. Ongelma on uusi. Täsmälleen samanlaisen tv-ohjelman toisto toimi vielä viikko sitten, mutta sen jälkeen olen asentanut päivityksen PS3:seen.

Tökkinyt tallenne oli H.264 pakattu. Koska minulla oli sama jakso myös MPEG2 Transport stream -muodossa, päätin kokeilla sitä. Tämä videoformaatti ei toiminut aikaisemmin, mutta ajattelin kuitenkin kokeilla, kun tosiaan olin päivittänyt pleikkarin ohjelmiston uuden versioon. Lost-jakso pyörähti ruutuun täysin ongelmitta. Korkkasin oluen ja istuin katsomaan. Viimeisen mainoskatkon jälkeen toisto yllättäen katkesi ja pleikkari kertoi, että ei voi toistaa tiedostoa. Loppuratkaisun katsoin sitten suosiolla iMacin ruudulta.

Lauantaina ajattelin päivittää Internet Tablettiini (siis omaan vanhaan 770:aan) uuden ohjelmistoversion. Siihen kun on saatavilla ns. Hacker Edition, joka ei ole virallisesti tuettu versio, mutta pitäisi sisältää joitain uusia ominaisuuksia. Koska minulla on ollut satunnaisia ongelmia vanhan version kanssa, ajattelin että ei uudesta versiosta voi haittaakaan olla. Asennus onnistui. 2007 Hacker Edition vaikuttaa kieltämättä hienommalta kuin vanhempi käyttis. Päivityksen jälkeen tabletissa oli yksi iso ongelma. Tabletti ei päässyt sisään langattomaan verkkooni. Kokeilin kaikenlaista ja viimeisenä kokeiluna päätin bootata langattoman verkon tukiasemani. Ongelma ratkesi. Tabletti pääsi verkkoon. Tukiaseman boottauksen jälkeen tosin pöytäkoneeni ei enää pääse verkkoon.

Aina ei näköjään voi onnistua. Pitäisiköhän hakea Sampo-pankkiin töihin?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen harkinnut n770-810 hankkimista. Tarkoituksena olisi wifisurffailla varsinkin matkoilla, lukea ekirjoja, katsella webcasteja vaikka sohvassa löhöen. Toisaalta ihmettelen, tulisiko tuosta taas uusi itemi suureen vähänkäytettyjen vimpainten laatikkooni.
t seppo

Rivitutkija kirjoitti...

Surffailuun noi sopii mainiosti. Ruutu on riittävän iso useimmille sivustoille ja selain on kohtuu hyvä. Akun kestokin on parempaa kun useimmilla läppäreillä.

Kerran olen 770:lla yrittänyt ekirjaa lukea. Jäi kesken, mutta syynä taisi olla se, että teos oli James Joycen Odysseus, joka on aika raskas kirja. Lukuohjelma taisi olla ihan ok.

Webcastien seuraaminen ei välttämättä onnistu ihan ongelmitta. Kyllä nuo tabletit jotain videoformaatteja toistaa ja uusin taitaa tukea flash-videota ja YouTubeakin, mutta millään kaikkien formaattien kanssa ei onnitu. Ja isojen tarkkuuksien toistoon ei välttämättä riitä potkua.

Mulla on tablettien käyttö jäänyt viimeaikoina aika vähiin kun samat jutut saan tehtyä iPhonella ja se on kuitenkin aina käden ulottuvilla ja latingissa.

Ennen iPhonen hommaamista tablettia tuli kyllä käytettyä aika paljon. Sillä on tosiaan ihan mukava surffaila nojatuolissa istuen samalla kun kattelee telkkua. Ja matkakäytössä tietenkin mukava, kun on pienempi ja näppärämpi kuin läppäri.

Anonyymi kirjoitti...

Hei kiitti vastauksesta, kerrotko vielä:
Olisiko iPhone hyvä ratkaisu. USAstako ostit, minulla olisi matka kuukauden lopussa. Saako niitä ostaa ilman sopimusta/lukitusta? Applestoresta vai muualta? Toimiiko USAmalli Suomen verkoissa?
Dollarit on vaan niin halpoja :).
Luultavasti iPhonen monet jutut ovat operaattorisidonnaisia, mutta voihan sillä surffata WiFin kautta, tehdä iPodjuttuja, laittaa sähköpostia ja puhua puheluja.
t Seppo
PS. Matkoilla yritän tunkea rintataskuun kameran, puhelimen, navigaattorin ja iPodin :)

Rivitutkija kirjoitti...

Mun iPhone on jenkeistä tuotu ja toimii ihan mainiosti.

Jos jenkkeihin on menossa niin ehdottomasti kannattaa tuoda iPhone. AppleStoresta sen saa ostettua ilman kytkyliittymää ja ziphone nimisellä ohjelmistolla sen saa aika helposti toimimaan kotimaisella SIM-kortilla.

Ja jos iPhonesta ei jostain syystä tykkää, niin dollari on niin halpaa, että sen iPhonen saa vielä myytyä suomessa pienellä voitolla eteenpäin.

Tuttu tunne muuten noitten kapistusten kanssa. Mulla kamera on kyllä suosiolla repussa, kun ei oikein järkkäriä saa taskuun mahtumaan ;-)