9.4.2008

Vanha suola janottaa

Lueskentelin aamulla alan blogeja ja yhdessä mainittiin, että vanhassa työpaikassani olisi auennut kiinnostavia työpaikkoja. Surffasin firman sivuille ja yksi työilmoitus näytti kiinnostavalta. Vähän samansuuntaisia hommia, kun tein siellä aikaisemmin, mutta tuotekehityksen puolella. Työpaikan kuvauksen perusteella hommat olisi juuri sellaisia, joihin olisin halunnut panostaa jo silloin kun lähdin. Silloin vain tuntui, että työni sisältö oli menossa eri suuntaan.

Nyt tekisi kieltämättä mieli hakea tuota paikkaa. Pääsisin varmaan aika nopeasti taloon ja hommiin sisään, eihän lähdöstäni ole kulunut kuin vasta kaksi vuotta. Palkka olisi parempi kuin täällä ja tuotekehityspuolella ei varmasti ole tylsää.

Käytännössä vaihto takaisin tarkoittaisi sitä, että jatko-opinnot varmasti jäisivät ja pitäisi oikeasti tosissaan alkaa tehdä töitä "uran" luomiseksi. Pitäisi myös myöntää, että tavallaan viimeiset kaksi vuotta ovat menneet hukkaan. Jos vaihto tapahtuisi, pitäisi blogikin varmaan nimetä uusiksi. Uusi nimi voisi olla vaikkapa tusinainsinööri.

Pitkällä tähtäimellä uran rakentaminen voisi mennä esimerkiksi niin, että alkuun olisin pari vuotta tuossa tehtävässä, jonka jälkeen hakisin firman sisällä ulkomaankomennusta (jenkkilä lienee järkevin kohde). Komennuksen jälkeen voisi palata takaisin kotimaahan, tai jos maailmalla viihdyn, niin voisin etsiä haastavan homman samasta maasta, mutta jostain muusta teknologiafirmasta.

En osaa sanoa olisiko nyt paluu teollisuuteen hyvä juttu vai ei. Tällä hetkellä mahdollisuus kiinnostaa kovasti. Pitää pohtia asiaa.

Ei kommentteja: