12.4.2008

Ongelmien ratkaisuja

Kuten kerroin, viime viikonloppuna ei kaikki mennyt ihan putkeen. Auton akku irtisanoi sopimuksensa ilman varoitusaikaa, langattoman verkon toiminta aiheutti vaikeuksia ja videotkaan eivät tahtoneet pyöriä pleikkarissa. Viikko kului ongelmia selvitellessä.

Auton akkuun yritin vielä tekohengittää lisää ikää lataamalla sen täyteen laturilla. Vaikka latasin akkua yli yön, ei se laturin mukaan tullut täyteen. En malttanut odottaa pidempään. Laitoin akun takaisin autoon ja kokeilin startata. Ei onnistunut. Päättelin, että akku on kuollut, sillä kyllä 14 tunnin latauksen jälkeen pitäisi auton käynnistämiseen riittää potkua. Ostin sitten uuden akun. Ei maksanut kuin 45 Euroa ja nyt auto toimii aivan mainiosti.

Sain yhteyden tietokoneesta langattomaan verkkooni, kun tiputin tietokoneen verkkoadapterista nopeutta. Otin yhteyden tukiasemaani ja päätin kokeilla jotain toista kanavaa. Kanavalla 8 ei näyttänyt olevan muiden tukiasemia, joten laitoin sen omani kanavaksi. Kanavan vaihdon jälkeen tietokone saa nyt yhteyden langattomaan verkkooni täydellä nopeudella. Nähtävästi tukiaseman automaattiseen kanavanvalintaan ei kannata luottaa mikäli haluaa saada langattomasta verkosta maksimaalisen nopeuden irti.

Tietokoneelle talletettujen ohjelmien toistamisen pleikkarilla ratkaisin niin, että pakkaan ne ensiksi H.264 formaattiin ja kopioin ne pleikkarin kovalevylle. Toistan ne sitten pleikkarin omalta kovalevyltä. Toistaiseksi järjestely on toiminut. Harmi vaan, että joutuu erikseen kopioimaan laitteelta toiselle. Verkossani kun on aivan varmasti riittävästi kapasiteettia tallenteiden katsomiseksi lennossa. Pleikkari vaan ei osaa puskuroida siirtoa oikein, jonka vuoksi toisto pätki.

Teollisuuteen paluun suhteen fiilis on se, että jos kevään aikana saan omalle tutkimusidealleni rahoituksen järjestettyä jään yliopistolle, koska pääsen tutkimaan niitä asioita joita haluan. Muussa tapauksessa ainakin haen paikkaa, jonka huomasin pari päivää sitten ja jos pääsen työhaastatteluun otan selvää onko paikka niin hyvä kuin luulen ja teen sitten päätökseni sen mukaan.

Vähän tässä on olo kuin tuuliviirillä, kun parin vuoden välein tuntuu tulevan tarve vaihtaa työpaikkaa. Toisaalta taas:


When the facts change, I change my opinion. What do you do, sir?

- John Maynard Keynes

Ei kommentteja: