5.5.2008

Edut ja Haitat

Nyt kun olen miettinyt taas uraani päädyin pohtimaan sitä, että mitä etuja ja haittoja siinä on jos siirtyisin taas yksityiselle puolelle.

Aloitan huonoista puolista.

Fyysinen työympäristö vaikuttaa viihtymiseeni todella paljon. Juuri nyt tilanne on hyvä. Olen kahden hengen toimistossa, jossa työkaveri on aika harvoin paikalla. Ympäristö on miellyttävä. Tunnen oloni hyvin kotoisaksi toimistossamme ja muutenkin yliopistolla. Yksityisellä puolella joutuisin varmaan avokonttoriin tai cubicleen. Masentava ajatuskin.

Joutuisin sietämään normaalia yrityselämää. Siellä on enempi kokouksia, enempi powerpointteja, enempi selvitysdokkareita, enempi pomoja, jatkuva kiire, ikuinen organisaatiomuutos, YT-neuvotteluita, vähemmän kontrollia siihen miten ja missä työni teen. Lisäksi on enemmän turhaa spämmiä mailiboxissa. Melkein joka päivä tulee jokin "HR tiedottaa"-maili, joka ei oikeastaan koskaan sisällä mitään relevanttia tietoa.

Oman powerbookin työkäytöstä tietenkin joutuisi luopumaan. Varmaan myös iPhonen sijaan pitäisi käyttää jotain firman tietohallinnon hyväksymää puhelinta. iPhonesta luopuminen oikeasti kirpaisee, se nyt vaan on minun tarpeisiin juuri sopiva. Olen niin tottunut kuuntelmaan musaa ja surffailemaan iPhonella.

Isoin muutos olisi tietenkin uusi yhteisö. Uuteen työympäristöön tottuminen ottaa aina aikansa ja työkavereihin tutustuminen ja sitä myötä olonsa mukavaksi tunteminen kestää ja vaatii panostusta. Nyt kun on muutaman kerran vaihtanut työpaikkaa tuntuu siltä, että joka kerta raskaammalta on tuntunut yrittää jaksaa tutustua uusiin ihmisiin.

No entäs sitten ne hyvät puolet yksityisellä?

Palkka.

...

Laitoin hakemuksen sisään.

Ei kommentteja: