13.6.2008

Aalto-korkeakoulu

Innovaatioyliopistomme sai hyvän nimen. Alvar Aalto kun on ylivoimaisesti yliarvostetuin arkkitehtimme. Aallon arkkitehtuuri ei ole toimivaa, eikä kaunista. Finlandia-talon marmori ei kestä, eikä akustiikka toimi. Kolmijalkainen tuoli ei tahdo pysyä pystyssä, muitakin esimerkkejä on loputtomasti. Helsingin parhaalle paikalle, historiallisesti arvokkaaseen ympäristöön Aalto taas sai suunniteltua järkyttävän ruman valkoisen kuution (Enson pääkonttori). Onko mikään Aallon suunnitelema rakennus oikeastaan kaunis? Kuten Comic Book Guy sanoisi: "Worst Architect.. EVER!"

Huippuyliopistomme on siis nimetty harvinaisen osuvasti.

Tämäkin teksti varmaan näyttää aika hölmöltä, kun Aalto-korkeakoulu tuottaa Suomelle Nobel-palkinnon, aivan aikataulun mukaisesti vuonna 2020.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh, Aallosta on sanottu että hänteki taloja joissa ei voi asua, tuoleja joissa ei voi istua ja konsettisaleja joissa ei voi soittaa. No, kyllä hän hyvääkin jälkeä tuotti, joten varmasti uudessa korkeakoulussa löytyy Aaltoa sikäli kaikenkattavasti.

Anonyymi kirjoitti...

"Heh, Aallosta on sanottu että hänteki taloja joissa ei voi asua, tuoleja joissa ei voi istua ja konsettisaleja joissa ei voi soittaa. No, kyllä hän hyvääkin jälkeä tuotti, joten varmasti uudessa korkeakoulussa löytyy Aaltoa sikäli kaikenkattavasti."

Eli tässä aalto-korkeakoulussa ei voi asua, istua eikä soittaa?