12.6.2008

Loman tarpeessa

Kevään työt on melkein tehty ja kiire on ohi.

Viimeinen tärkeä deadline oli eilen, kun meillä oli konferensissa pieni teknologiademo esillä. Demon tekeminen meni viime metreille, kun kuulin vasta viime viikon lopulla, että olisi pitänyt käyttää rajapinnan uusinta versiota, eikä sitä versiota minkä olimme saaneet projektin alussa yhteistyökumppaniltamme.

Porttaus uusimmalle versiolle vei sitten viimeiseen yöhön saakka. Puoli kahdelta aamuyöllä lopetin demon koodaamisen ja aamulla kuudelta oli lähtö Helsinkiin. Demoon jäi kuitenkin bugi, jonka vuoksi jouduimme hajautetun demon sijaan ajamaan sitä yhdellä koneella. Bugin vuoksi en ollut aivan tyytyväinen. Kaikki yhteistyökumppanimme edustajat, joiden kanssa juttelin, olivat kuitenkin oikein tyytyväisiä demoon ja konferenssivieraatkin näyttivät tykkäävän.

Laitokselta lähti konferenssiin minun lisäksi neljä tutkijaa, eikä silti koko porukasta kukaan tajunnut tehdä esitettä, ottaa mukaan laitosta esittelevää julistetta tai demomme lisäksi ylipäätään ottaa mukaan mitään materiaalia, jolla oltaisiin voitu markkinoida tutkistamme. Kyllä se nähtävisti niin on, että kaikki pitäisi tehdä itse.

Viimeiset viikot on tosiaan tullut paiskittua hikipäässä töitä ja viikonloppujakin pari mennyt töiden puitteissa. Seuraavat pari viikkoa onkin rauhallista dokkarien kirjoittelua, koodien siivomista ja sitten lomalle. Alan todella olla loman tarpeessa.

Se viime viikolla ollut haastattelukin meni ilmeisesti ihan hyvin, koska kutsuivat seuraavaan vaiheeseen eli soveltuvuusarvioon.

Ei kommentteja: