28.12.2007

Politiikkaa

Blogin kirjoittaminen on hyvää terapiaa. Sitä saa jäsennettyä ajatuksensa ja tavallaan käsiteltyä mieltä askarruttavat kysymykset. Ja sitten kun on julkaissut tekstin, käsitelty asia ei yleensä enää vaivaa päätä.

Tavallaan haluaisinkin "osallistua kansalaiskeskusteluun" kirjoittamalla enempi "tärkeistä asioista", kuten politiikasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Olenkin kirjoittanut tänne pari tekstiä yliopistopolitiikasta ja yhden musiikkitalosta. Vaikka näiden tekstien kirjoittaminen olikin ihan hauskaa, niistä tuli sisällöiltään turhankin jyrkkiä siihen nähden mitä oikeasti ajattelen. Ehkäpä en siis jatkossakaan paljoa kirjoita politiikasta, sillä luultavasti kirjoituksista tulee paljon jyrkempiä kuin toivoisin ja toisekseen nettikeskusteluissa tuntuu leimautuvan todella nopeasti.

Sen verran uskallan kuitenkin tässä väriä tunnustaa, että voin todeta nauttivani Penn&Teller: Bullshit-ohjelman seuraamisesta ja useissa asioissa olen heidän kanssaan samaa mieltä.

2 kommenttia:

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Toisaalta terävät mielipiteet saattavat herättää paremmin keskustelua kuin sellainen "no must se on ihan kiva, et musiikkitalo rakennetaan, mut sit vois kans aatella sitä, et kuka sen niinq maksaa, tiätsä?".

Kommenttilaatikossa kuitenkin voi tarkentaa ja tähdentää mielipiteitään jos joku mielipiteet liian kärkkäiksi kokee. Itselleni blogaamisessa antoisinta on tuon terapiaosuuden ohella myös lukuisat kommentit ja uudet näkökulmat mitä niissä tuodaan ilmi. Parhaat jutut yleensä syntyvätkin sinne blogin kommenttilaatikkoon. :)

Rivitutkija kirjoitti...

Ihan hyviä pointteja. On kyllä ihan totta, että jos kirjoittaa vaan ympäripyöreitä niin siitä ei synny keskustelua, eikä sellaisia juttuja ole yhtä hauska lukeakkaan.

Tarkoitukseni ei ollutkaan sanoa, että aikoisin laimentaa mielipiteitäni. Oikeastaan sanomatta jäi, että en aio ottaa joka asiaan kantaa, vaikka välillä mieli tekisi, vaan aion kirjoittaa mielipiteistäni, jos (mielestäni) kykynen tekemään terävää tekstiä ja olemaan tekstini kanssa samaa mieltä. En siis aio lähteä tietoisesti provosoimaan.