27.2.2008

Ei aivan Air, mutta melkeinPari viikkoa sitten ostamani pikku-PowerBook ei ole yhtä pieni kuin MacBook Air, mutta aika pieni kuitenkin. Laite on toiminut oikein hyvin ja olen varsin tyytyväinen hankintaani. PowerBook on kohtuu kevyt ja kulkee mukavasti repussa kun sitä suojaa Tucanon Second Skin -pussi Paljon mukavampi ratkaisu kuin läppärilaukun käyttö. (Sivuhuomautusena on selvennettävä, että kuvassa ylhäällä ei siis ole tuo Second Skin pussi, vaan ihan normi toimistokirjekuori, kun piti kokeilla saako tämän masiinan mahtumaan normaaliin toimistokuoreen kuten tuon alussa mainitun Airin). Voisihan kone tietty olla vielä pienempi, kevyempi ja tehokkaampi, mutta aika mukavasti tällaisella parivuotiaalla läppärillä pärjää. Toki vähän tekisi mieli hankkia tuo Air, mutta toistaiseksi aion tällä pärjätä.

Lenovo muuten onnistui mielestäni paremmin kuin Apple oman ultrakevyen läppärinsä suunnittelussa. Lenovon uusi X300 on aavistuksen isompi kuin MacBook Air, mutta aivan täysiverinen tietokone, joka sisältää DVD-aseman, vaihdettavan akun ja paremmat liitännät. X300:sessa on oikeastaan vain yksi ongelma. Se on kallis koska sitä ei saa tavallisella kovalevyllä varustettuna vaan aina on otettava kallis flash-pohjainen SSD asema.

2 kommenttia:

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Oletkos muuten päässyt vielä käpälöimään tuota Airia? On nimittäin vielä astetta houkuttelevampi luonnossa kuin kuvissa. :)

Rivitutkija kirjoitti...

En ole vielä missään nähnyt, vaikka niitä kuulemma jo Tampesterin macciliikkeissä olisikin. Ehkä on parempikin näin, ettei tule vahingossa heräteostettua sitä ;)