28.2.2008

Vielä Ylestä

Iltalehden tämänpäiväisestä pääkirjoituksesta:

Liikenneministeriö on saanut myös asiantuntijaselvityksen tv-markkinoiden suomalaisuuden turvaamisesta. Se onkin yksi julkisen tv-palvelun tavoitteista. Pitääkö verovaroin silti rahoittaa esimerkiksi Mannerheimia rienaavaa jälkitaistolaista propagandaa, jonka tavoitteet tekijä on itse myöntänyt?

Kakkoskanavan teemailta vahvisti, että kysymys Ylen rahoituksesta ja roolista on levällään. Moni kansanedustaja on enemmän Ison Pajan edustaja Arkadianmäellä kuin päinvastoin. Budjettirahoitusta torjutaan jo kulunein perusteluin. Se jäänee silti ainoaksi realistiseksi vaihtoehdoksi. Maksukanavien yleistyminen on taas yhtä luonnollista kuin lehtien tilaaminen, kun näppärä teknologia maksamiseen on viimein olemassa.


Olen aika pitkälti kirjoituksen kanssa samaa mieltä. Itsekin yritin kakkosen teemailtaa katsoa, mutta se oli sen verta karmeata katsottavaa, että ei sitä kauaa jaksanut katsoa. Ihan ymmärrettävää toisaalta. Kun Yle järjestää teemaillan omasta rahoituksestaan on aivan selvää, että kovin kriittinen ei illan sisältö voi olla.

Ei kommentteja: