1.3.2008

iPhoto 08

Asensin tänään uuden iPhoton koneelle. Arvelin, että uusi on vähän parempi kuin vanha ja velipoika oli kehunut uuden iPhoton tapaa organisoida kuvat. Täytyy myöntää, että olisi pitänyt hommata uusi iPhoto jo aikaisemmin, sen verta hyödyllisiä parannuksia ohjelma sisältää.

Kuvankäsittelyyn oli tullut muutama erittäin tarpeellinen parannus. Värisävyn säätöön eli oikean valkotasapainon löytämiseksi, on tullut työkalu. Eli ideana on että kuvasta pitää klikata neutraalia harmaata tai valkoista ja ohjelma säätää sen mukaan värit. Toimii ja helpottaa värikorjailua todella paljon! Kirkkaiden ja varjoisien kohtien kirkkauden säätöön on nyt omat säätimensä. Kohinan poistoon on liukusäädin, joka toimii kohtuullisen hyvin. Ja mikä parasta kun tekee yhdelle kuvalle säädöt voi asetukset kopioida ja ajaa toisille kuville. Helpottaa aika paljon kun on monta samoissa olosuhteissa otettua kuvaa, jotka pitää korjata.

Toiminnot ei sinänsä ole mitään erikoisia, kunnollisissa kuvankäsittelyohjelmissa nämä toiminnot ovat tietty olleet kauan. Nyt iPhoto parantui kuitenkin sen verran, että tarve käyttää sen kaverina erillistä kuvankäsittelyohjelmaa, kuten Photoshoppia, väheni huomattavasti.

iPhoto on nyt sen verta toimiva, että suurin into päivittää Lightroomiin tai Apertureen kyllä toistaiseksi minulta hiipui. Ainoa huono asia uudessa iPhotossa on se, että PowerBookista tahtoo loppua teho joissain toiminnoissa.

Ei kommentteja: