4.3.2008

Unirytmi

Kun talossa on kolme vahvaa persoonaa kaikki ei aina mene putkeen.

Minun unirytmini on aika perinteinen. Menen arkisin nukkumaan yleensä puoli yhdentoista maissa ja herään puoli kahdeksalta. Kissat taas nukkuvat aina, paitsi silloin kun on aika syödä tai päivystää.

Viime yönä unirytmimme meni hieman ristiin. Vanhempi kissa heräsi kolmelta yöllä ja oli sitä mieltä, että on aika päivystää. Tiesin tämän siitä, että kissa sanoi “mauu” ja tönäisi tassulla nenääni. Koska ruokakupissa oli raksuja ja vesikään ei ollut loppu, tarkoitti “mauu” ilmeisesti päivystysvuoron alkamista. Kissan mielestä minun, asunnon omistajana, pitäisi kanssa osallistua päivystämiseen, sillä joka kerta kun olin juuri nukahtanut, kissa tuli viereen ja herätti minut puskemalla tai antamalla kevyesti tassua. Kissan päiviystysvuoro päättyi viideltä ja kissa nukahti viereeni.

Vähän aikaa nukahtamiseni jälkeen keksi nuorempi kissa, että olisi tosi kiva juosta täyttä vauhtia ympäri taloa. Noin kuuden aikaan kissa oli saanut tyhjennettyä patterinsa ja palasi takaisin nukkumaan.

Olin unohtanut laittaa herätyskellon päälle, joten heräsin normaalia myöhemmin. Kissat olisivat olleet valmiit nukkumaan pidempäänkin.

En myöhästynyt projektipalaverista kuin tunnin.

2 kommenttia:

-Niina- kirjoitti...

Kerroitko palaverissa totuuden miksi olit myöhässä, vai keksitkö jonkun valkoisen valheen...? ;)

Rivitutkija kirjoitti...

Kyllä mä ihan totuuden kerroin. En sitten tiedä uskoiko kukaan :)

Muutenkin myöhästyminen oli ihan ymmärrettävä, sillä palaveri ei ollut normaalilla paikallaan vaan alkoi yli tunnin normaalia aikaisemmin, koska nyt oli koko aamupäivä palaveria normaalin tunnin sijaan.

Onneksi en oikeastaan edes missannut mitään tärkeätä.