25.3.2008

Kotiteatteri on valmis

Kävin torstaina ostamassa PlayStation 3:sen Blu-Ray toistimeksi. Kotiteatterini alkaa nyt olla valmis. Taulutelevisiotani käytän arkiseen telkkarin katsomiseen ja videotykkiä leffojen katsomiseen. Blu-Ray leffat ja DVD:t pyörittää pleikkari. Äänet toistaa Onkyon vahvistin ja Infinityn 5.1 kaiutinsarja. Johtoa on siis aika läjä ympäri olohuonetta.

Kun tekniikka alkoi olemaan kunnossa, aloin miettiä sisältöä. Hervannan videovuokraamoissa oli vasta pari Blu-Ray leffaa vuokrattavana, eikä oikein mitään katsomisen arvioista. Kävin Kaukajärven Makuunissakin, kun ketjun kotisivun mukaan siellä pitäisi olla laajennettu valikoima Blu-Ray leffoja. No ei ollut. Kun kerran vuokrattavaa ei ole, on pakko ostaa.

Lauantaina kiertelin kauppoja ja päädyin ostamaan uusimman Pirates of the Caribian-leffan. Osasin jo etukäteen arvata, että leffa ei ole kovin hyvä. Tarkoitukseni oli ostaa demo-leffa, eli sellainen jossa on panostettu kuvaan ja ääneen. Siis leffa, jolla on hyvä esitellä teräväpiirtoa kavereille. Leffan kuva ja ääni olivatkin aivan loistavia. Harmi vaan, että paraskaan kuvanlaatu ei tee huonosta elokuvasta hyvää. Leffan juoni kun oli varsin köyhä ja sekava.

Tutustuin parin kaupan Blu-Ray tarjontaan. Tarjontaa alkaa olla, mutta hinnat ovat vielä aika korkeat. Melkein kolmekymppiä upouudesta leffasta on paljon, mutta ei paljoa enempää kuin vastaavat DVD:nä. Vanhemmissa leffoissa hinnat ovat kohtuuttomia. Ainakaan minä en ole valmis maksamaan päälle kahtakymppiä sellaisen elokuvan Blu-Ray versiosta, jonka DVD-versio löytyy "Osta kolme kympillä"-tarjouskorista.

Taitaa olla niin, että vuokrailen ja ostelen vastaisuudessakin pääasiassa DVD-levyjä. Ehkä jonkun huippuleffan ostan teräväpiirtona. Tai ehkä keskustassa on joku vuokraamo, jossa on parempi valikoima. Toivottavasti pian vuokraamojen valikoimat paranevat ja leffojen hinnat laskevat. Teräväpiirto kyllä houkuttaa, mutta ei vielä näillä hinnoilla.

3 kommenttia:

Takaisin Kallioon kirjoitti...

Mielenkiintoisena trendinä voisi mainitaino den Blu-ray -rippien ilmestymisen erilaisille torrent-sivustoille. Tiedostokoot vaihtelevat neljästä kymmeneen gigaan/elokuva, mutta laatu on uskomattoman hyvää. Kone kiinni DVI-HDMI -kaapelilla ja optinen äänikaapeli vahvistimeen niin siellähän sitä on netti täynnä sisältöä. Releaselogista löytyy paljon uusia teräväpiirtojulkaisuja niin elokuvien kuin tv-sarjojenkin saralta jos sisällönhankinta muin keinoin ei ota onnistuakseen. :)

Takaisin Kallioon kirjoitti...

hmm... näppäimistöstä lienee paristot lopussa. Maanmainioiden blu-ray -rippien mainitsemisesta piti puhumani.

Rivitutkija kirjoitti...

Joo, mulla oli aikaisemmin tietokone kiinni tykissä ja vahvistimessa. Nyt mulla on tietokoneessa asennettuna Nullriverin Medialink. Sen avulla voin streamata tietokoneelta leffat PlayStationille, joka nyt on noissa kiinni.

Internetissä "opiskelijalisenssillä" jaellun kaman seuraaminen onnistuu siis edelleen :) Ja täytyy tunnustaa, että olen mä pari HD-leffaa napannut netistä ihan testiksi :-)

Saas nähdä kuka ensimmäisenä saa hinta-laatusuhteen kohdilleen teräväpiirtomateriaalin suhteen. Ainakin musiikkipuolella itse olen siirtynyt ostelemaan matskut lähes 100% iTunesista, kun se vaan on niin vaivatonta ja kohtuuhintaista. Samalla lailla tarjouskoreista on tarttunut läjä halpoja DVD-levyjä mukaan.