30.7.2007

Autotalli

Autohallipaikkani vuokraisäntä soitti. Irtisanoi vuokrasopimuksen ensi kuun loppuun. Vuokraisäntä aikoo myydä paikan. Tarjosi paikkaa minulle. Hintaa olisi 12 000€.

En tunne hintatasoa. En tiedä onko hinta kohtuullinen vai törkeä. En nopealla googlettamisella löytänyt vertailukohtaa. Tallipaikka on pieni. Auto mahtuu, eikä muuta. Käteistilanne taas on reissun takia huono eli joutuisin ottamaan velkaa lähes kokosummalle, jotta reissuun tarvittava liikkumavara säilyy tilillä. Ajankohta on reissun takia vaikea. Täytyy käydä pankissa ottamassa selvää mikä on rahan hinta.

Sen tiedän, että maksamani vuokra on ollut kallis, miltei kohtuuton. Paikassa on parasta se, että se on suoraan rakennukseni alakerrassa ja sen vuoksi olen vuokraa sietänyt. Jos tilanne olisi tullut alkukesästä tai reissun jälkeen luulen, että olisin tarttunut mahdollisuuteen ostaa paikka. Nyt tuntuu, että voisin luopua paikasta.

Tuntuu, että kyseessä on taas iso valinta. Ostamalla paikan sitoudun yhä voimakkaammin asuinpaikkaani ja työhöni yliopistolla. Toisaalta, yliopiston sitoutuminen minuun ei ole yhtä vankka. Työsuhde on voimassa määräaikaisella sopimuksella vuoden vaihteeseen. Jatkosta ei ole tietoa, vaikka professorini on ilmeisesti työhöni tyytyväinen. Sinänsä olen asuntooni tyytyväinen ja seutu on tuttua. Seutu vaan on alkanut tympäsemään. Täällä asumisen piti olla väliaikaista. Ajattelin asua täällä kunnes minulla on varaa hyvään kämppään keskustassa. Haave hienosta kämpästä, hyvällä paikkaa keskustassa, alkaa vaan tuntua yhä kaukaisemmalta.

Ei kommentteja: