20.7.2007

Reissua pukkaa

Kesäjuhlissa proffani kysyi minulta haluaisinko lähteä jenkkeihin pariksi viikoksi. Mikäs siinä, en ole aikaisemmin jenkeissä käynyt ja muutenkin olen joskus ajatellut siellä käydä. Myönnyin siis lähtemään. Lähden siis jenkeissä käymään. Aloittelemme yhteistyötä jenkkiyliopiston kanssa ja alkuun täytyy tutustua mitä he ovat tehneet aikaisemmin ja siksi reissu.

Reissun yksityiskohdat ovat alkaneet kesän kuluessa selkeytyä. Pituus on "parin viikon" sijaan 4-6 viikkoa ja lähtö luultavasti ensi kuun alussa. Yliopisto sijaitsee itärannikolla, eli toivoisin, että minulla olisi aikaa ja energiaa viikonloppuisin vierailla itärannikon suurkaupungeissa ja kierrellä nähtävyyksiä. Yritän raportoida tänne tunnelmia kuvin ja sanoin.

Jenkkiyliopiston byrokratian takia jouduin hakemaan J-1 viisumia reissua varten. Tämä siksi, että voivat kirjata minut yliopistolla "vierailijaksi" ja antaa kulkuoikeudet, tunnukset, yms. Viisumin vuoksi onkin tullut noin n. kappaletta erilaista kuponkia täytettyä ja monta työpäivää niiden täyttämiseen onkin tullut tärvättyä.

Eilen oli sitten vihdoin viisumihaastattelu suurlähetystössä. Haastattelulle oli ilmoitettu aika 8:10, joka tarkoitti epäinhimillistä heräämistä viideltä aamulla. Aamuherätys meni hiukan liian pitkäksi, eli en olisi kerennyt sopivaan junaan ajoissa, joten päätin ajaa autolla. Poikkesin matkalla Helsingin pääpostissa hakemassa palautuskuoren passia varten, koska olin kuoren hommaamisen unohtanut. Onneksi pääposti aukeaa jo seitsemältä! Lähetystön edessä olin juuri sopivasti ajoissa. Lähetystön edessä odottelin sisäänpääsyä noin kymmenen minuuttia. Lähetystöön ei saanut viedä mitään elektroniikkaa, ei edes kännykkää. Sisällä rekisteröidyttiin tiskille ja annettiin lomakkeet samalla. Onneksi minulla oli kaikki kupongit mukana ja ne oli oikein täytetty. Yllättävän monella muulla ei ollut kaikki kunnossa.

Sisällä odottelin noin puolitoistatuntia ennen haastattelua. Haastattelu oli yllättävän lyhyt:
- Olet tutkija?
- Juu
- Ala?
- Tietotekniikka
- Reissun tarkoitus
- Aloittaa yhteistyö ja tutustua mitä he ovat tehneet aikaisemmin
- Yliopisto maksaa kulut?
- Juu.
- Viisumi myönnetty, saat sen postissa ensi viikon alussa

Haastattelua ei tehty missään eri huoneessa vaan siitä vaan odotushuoneen tiskin läpi ja huone oli niin pieni, että kaikki huoneessa olevat kuulivat koko keskustelun. Tylsäähän tietty puolentoista tunnin odotus olisikin ollut jollei olisi voinut muiden haastatteluja kuunnella. Tämänköhän takia ne kännykät oli kiellettyjä?

1 kommentti:

Rivitutkija kirjoitti...

Testikommentti