21.7.2007

Pikkujuttuja

Välillä tuntuu, että lainsäätäjät unohtavat säätää pieniä hyödyllisiä lakeja, jotka varmasti vähän parantaisivat tavallisten ihmisten elämää.


Muutamia pikkujuttuja joihin lainsäädännöllä voitaisiin varmasti helposti puuttua:

- DVD-levyn pitäisi siirtyä välittömästi valikkoon, ilman mainoksia ja pakotettuja kopiointivaroituksia ja typeriä tekijänoikeustiedotuksia. Ärsyttävää, kun olen laillisesti ostanut tai vuokrannut DVD-levyn ja joudun näitä pakkollisia tiedotteita ennen leffan alkua katsomaan. Valitettavasti netistä laittomasti ladatut leffat ovat mukavempa käyttää käyttää, kuin DVD:t. Leffa kun alkaa välittömästi ilman turhia kikkailuja. Valitettavasti en usko, että tulevat HD-formaatit ovat tässä suhteessa DVD-levyjä parempia.

- Leffateatterissa elokuvan pitäisi alkaa ilmoitettuna aikana.
Leffateatteri saa toki pyörittää trailereita ja mainoksia ihan niin paljon kuin haluaa, mutta ne eivät saisi lykätä leffan alkamisajankohtaa.

Tällaisia pikkulakeja olisi varmasti monia muitakin. Pikkujuttujahan nämä tosiaan ovat, mutta melko varmasti helppoja korjata. Lainsäätäjät, unohtakaa pieneksi hetkeksi maailmanparannus ja parantakaa meidän tavallisten tallaajien arkea!

Ei kommentteja: