31.7.2007

Tabletti meni rikkiLauantaina istahdin junaan kohti pohjoista. Kaivoin tabletin repusta esiin, kuten melkein aina junassa, ja avasin tekstinkäsittelyohjelman. Kerkesin kirjoittaa muutaman sanan ennen kuin käyttöliittymä hyytyi. Akku oli täynnä. Muita ohjelmia ei ollut ajossa. Laite ei reagoinut mihinkään. Akku irti ja buuttaus. Kaikki toimi jälleen normaalisti, mutta vain pari minuuttia kunnes laite taas jämähti. Kokeilin käyttää eri ohjelmia. Kokeilin olla käynnistämättä ohjelmia. Aina sama tulos: laite hyytyi. Muutaman uudelleen yrityksen jälkeen luovutin. Laite on rikki.

Tablettia olen käyttänyt eräänlaisena läppärin korvikkeena. Olen laitteeseen ollut todella tyytyväinen, vaikkei se tietenkään täydellinen ole. Prosessoritehoa ja muistia saisi olla enemmän ja ohjelmistoalusta hieman kypsempi. Tabletti on aina mukana kun matkustan. Pääasiassa netissä surffailua, sähköpostin lukua ja pikaisia muistiinpanoja sillä on tullut tehtyä. MaemoMapperia ja bluetooth gps mokkulaa on myös tullut käytettyä navigointiin (kuten kuvassa). MaemoMapper muuten on ilmaiseksi karttasoftaksi varsin toimiva, vaikkei tietenkään kaupallisten veroinen.

Voi olla, että laitteen asetuksissa on vikaa tai että sisäinen flash muisti on hieman sekaisin. Lataan akun täyteen ja flashään tuoreimman ohjelmiston laitteeseen tänään illalla. Toivottavasti kapistus vielä tokenee. Tabletti taisi seota viikko sitten, kun se unohtui autoon helteisenä päivänä. Auto oli paahteessa koko päivän. Auton sisälämpötila oli sen mukainen.

Laitteen rikkoutuminen tietenkin tarjoaisi erinomaisen tekosyyn ostaa laitteen uudempi versio N800. Fiksumpaa olisi ehkä odotella iPhonen saapumista Suomeen. Olen melko varma, että iPhonen kuitenkin vielä jotain päivänä ostan.

1 kommentti:

Rivitutkija kirjoitti...

Valohoito nähtävästi auttoi. Latasin akun ja nyt laite toimii ongelmitta. Kummallista. Ehkäpä akku vetelee viimeisiään.