24.11.2007

Huippu-uutisia!

MTV3:n Internet-sivusto kertoo, että EU perustaa huippu-yliopiston! Loistavaa, että saadaan huippuyliopisto eurooppaan, kun Helsinkiinhän on tulossa vain innovaatioyliopisto. Helppo hommahan tuo huippuyliopisto on luoda. Ei kai siihen tarvita kuin päätös vain ja vähän rahaa. Se, että nykyiset huippuyliopistot ovat keskimäärin aika vanhoja ja perinteikkäitä (esim. Harvard on jenkkien vanhin yliopisto) on varmaankin vain sattumaa.

Oli täysin oikea päätös luoda aivan upouusi huippuyliopisto Eurooppaan. Onhan yliopistojen vertailuissa, vielä viime aikoinakin, aika korkeilla sijoilla keikkuneet Cambridge ja Oxford, mutta ne ovat siellä varmaankin vain perinteikkäiden nimiensä takia, eikä minkään oikeiden meriittien. Näihin auttamattomasti vanhentuneisiin yliopistoihin on turha enää satsata. Nyt kun saadaan uusi huippuyliopisto, niin se varmaan pongahtaa listojen kärkeen jo heti perustamisensa jälkeen.

Uuden uljaan yliopiston sijoitus hoidetaan varmaan samalla lailla kuin Helsingissäkin, eli ns. hajautettu-keskitetty sijoitus eli osa Ranskaan, osa Saksaan ja loput Belgiaan (Tampereen matkakeskus on muuten tehty samalla lailla hajautetusti). Varmaan osa yliopistoa toimii kuin EU-parlamentti eli reissaa kyseisten sijaintipaikkojen välillä.

Kun saadaan huippu- ja innovaatioyliopistot vauhtiin, niin voidaankin lakkautaa kaikenmaailman maalaisyliopistot, jotka tuottavat vain tusinamaistereita, perusinsinöörejä, nollatutkimusta ja työllistävät hölmöjä rivitutkijoita. On se vaan ilo maksaa verorahoja, että EU:n viisaat, kuten Mauri Pekkarinen, pääsevät keksimään tällaisia erinomaisia hankkeita, joilla meidän kilpailukykymme turvataan!

Ei kommentteja: