3.11.2007

iPhonen päivitys

Lueskentelin Hopeisen Omenan iPhone keskusteluja ja huomasin, että moni oli päivittänyt iPhoneensa onnistuneesti uuden ohjelmistoversion. Jos iPhonesta on häkkäämällä poistettu SIM-lukitus, ei normaali päivitysmenettely toimi. Juuri siitä Apple varoitti julkaistessaan päivitystä. Nyt netissä on jo useita ohjeita miten häkätyn 1.0.2 version iPhonen saa päivitettyä versioon 1.1.1:een. Hopeisessa Omenassa joku suositteli modmyifone-sivuston päivitysohjeita. Päätin kokeilla, koska samaisen sivuston ohjeita käyttämällä alunperin purin SIM-lukituksen omasta iPhonestani.

Päivitys oli monivaiheinen operaatio ja ohjeita piti seurata tarkkaan. Ohjeet oli onneksi aika hyvin laadittu. Parin tunnin puuhastelun jälkeen oli päivitysoperaatio valmis ja iPhonessa ohjelmistoversio 1.1.1 ja siitä SIM-lukitus purettu. Päivityksessä ei ollut mitään ongelmia ja puhelin toimii uudellakin ohjelmistoversiolla.

Olin jo edelliseenkin ohjelmistoversioon ihan tyytyväinen. Uudessa ohjelmistoversiossa on kuitenkin yksi keskeinen parannus, jonka takia päätin riskeerata ja päivittää. Kun uudella softalla olevalla iPhonella kuuntelee musiikkia ja kaksoisklikkaa iPhonen koti-näppäintä tulee aina näkyviin ruudulle musiikinkontrollointi ikkuna(sisältönä: toista, seuraava, edellinen, äänenvoimakkuus-napit). Eli jos näyttö on lukittuna, vain kaksoisklikkaamalla koti-näppiä pääsee vaihtelemaan biisiä. Uusi tapa on huomattavasti näppärämpi kuin vanha jossa piti ensin avata näppäinlukitus ja sitten vaihtaa biisiä tai mahdollisesti valita valikosta iPod, jonka jälkeen sitten biisinvaihto.

iTunes WiFillä olen verkkokaupan musiikkivalikoimaa selaillut ja vähän kuunnellut näytteitä biiseistä, mutta en ole musiikkia ostanut. Vaikuttaa ihan toimivalta, mutta mielummin minä biisini ostan iMacin ääressä istuessani.


iPod Touch

Kaveri oli tuonut itselleen Amerikan ihmemaasta uuden 16GB iPod Touchin. Näin sen vihdoin kun kaveri oli yliopistolla käymässä. iPhoneen verrattuna Touch on fyysisesti jotenkin vähän lelumaisempi. Touch on tuntuvasti iPhonea ohuempi ja vähän matalampi. Siinä missä iPhonen mattametallinen tausta pysyy aika hyvin siistinä ja naarmuttomana, Touchin kiiltävä tausta näyttäisi naarmuntuvan ja keräävän likaa helpommin.

Kaikki iPodit ja iPhone ovat nykyisin kiitettävän ohuita laitteita. Ohuus on taskussa kuljetettavalle laitteelle todella tärkeä ominaisuus. Vaikka iPhone on leveämpi ja korkeampi kuin vanha puhelimeni (Nokia 6230i) se ei tunnut taskussa ollenkaan huonommalle, sillä iPhone on huomattavasti vanhaa puhelintani ohuempi.

Touchin ohjelmisto on käytännössä melkein identtinen iPhonen kanssa. Touchinkin saa häkättyä ja siihen saa häkkäyksen jälkeen asennettua ohjelmistoja. Kaveri olikin asentanut Touchista puuttuvan Googlen karttaohjelmiston ja päivittänyt kalenteria niin, että siihen saa tehtyä merkintöjä.

Olen ihan tyytyväinen, että en saanut Touchia vaan iPhonen. iPhonessa kun parasta on se, että se on aina mukana ja sitä tulee siten myös käytettyä paljon. Touchin kanssa minulle olisi varmaan käynyt samalla lailla kuin Nokian Internet Tabletin eli alkuun olisin jaksanut siitä innostua ja kannella mukanani, mutta sitten innostuksen loputtua, sitä ei tullut kanneltua eikä siis myöskään käytettyä.

Ei kommentteja: