24.1.2008

Haaveilua

Olen kyllästynyt nykyiseen asuntooni. Tai oikeastaan asuntoon olen todella tyytyväinen, se vain on väärässä paikassa. Olen siis kyllästynyt ympäristöön. Alue on sinänsä ihan mukava ja on täällä hyviä puoliakin. Velipoika ja moni tuttu asuu lähellä. Työpaikkakin on lähellä. Eniten harmittaa se, että alue on kuitenkin vain lähiö, vaikkakin hyvin palveluin varustettu lähiö. Parkkipaikattomuus myös harmittaa. Se tulee vielä jossain vaiheessa aiheuttamaan ongelmia

Haluaisin asua jossain eläväisemmällä alueella. Oikeastaan haluaisin asua jossain Manhattanin kaltaisessa paikassa. Haluaisin, että kulmakuppilani ei olisi lähiöbaari. Haluaisin, että lähikauppani olisi taloni alakerrassa, kiven heiton päässä olisi kahviloita, ravintoloita, elokuvateattereita ja kauppoja. Haluaisin, että kaupat olisivat aina auki ja kaikki olisi aivan vieressä. Haluaisin, että lähellä olisi oikea hoidettu puisto, eikä ryteikkö. Haluaisin, että meri olisi lähellä. Haluaisin, että joukkoliikenneyhteydet olisivat aivan vieressä ja niillä pääsisi tehokkaasti kulkemaan kaupungin sisällä.

Manhattanille muutto ei taida olla realismia. Pitäisi löytää hyväpalkkainen työ ja järjestää työlupa. Itseasiassa hyväpalkkainenkaan työ ei riitä, koska asuminen Manhattanilla on törkeän kallista. Työstä pitäisi saada aivan loistavaa palkkaa.

Kaupungin sisäinen siirto voisi onnistuakin. Tampellan alueesta joskus haaveilin, mutta ei minulla taida olla vieläkään varaa ostaa sieltä asuntoa. Tai antaisihan ne varmaan riittävästi lainaa pankissa, mutta itsestä tuntuisi liian isolta riskiltä. Tampereen keskusta taitaa olla realistisempi vaihtoehto ja varmaan silti joutuisi jostain tinkimään. Saunasta voisin luopua, parvekkeestakin ja ehkä parista neliöstä. Tammela taitaisi kuitenkin olla sopivin alue. Hinnat on vähän pienemmät kuin aivan keskustan ytimessä, kuitenkin ihan selvästi kaupunkimainen alue keskustan vieressä ja kulkuyhteydetkin olisivat hyvät.

Olen asunnon vaihtoa pitkään jo miettinyt, ehkäpä kevään kuluessa jaksan asialle jotain tehdäkin. Pääsyy sille miksi asiasta nyt kirjoitin on se, että kokeilen tässä samalla blogikirjoitukseen ecto-nimistä ohjelmaa. Vaikuttaa ihan toimivalta.
2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Muuta Ullanlinnaan. :) Nuo aina auki olevat kaupat sieltä tosin puuttuvat.

Rivitutkija kirjoitti...

Joo, Ullanlinna näyttäisi kieltämättä täyttävän aika hyvin antamani speksin. :-)

Pikku probleema vaan, että asuntojen neliöhinnat tuolla näyttävät olevan miltei Manhattanin luokkaa. Joku lehti taisi kyllä jo raportoida, että Helsingissä hinnat alkavat olla jopa kovemmat kuin Manhattanilla.

Niin ja 180km:n työmatkakin olisi pitkähkö.