7.1.2008

Kilpavarustelu etenee!


Kameravarustelu on kallis, mutta mukava harrastus. Yleensähän kameraharrastajat sanovat harrastavansa kuvaamista, mutta minä taidan olla melkein enempi kameravarustelun harrastaja kuin kuvaaja. Nautin nimittäin kameravarustelusta lähes yhtä paljon kuin itse kuvaamisesta. Ja olen varmasti parempi ostaja kuin kuvaaja.

Järjestelmäkamera on siitä hauska lelu, että kuten tietokonetta, voi kameraakin lähes loputtomasti parannella uusilla varusteilla. On mukava seurata uutuuksia, lukea vertailuja, harkita seuraavia hankintoja ja sitten kun on tullut uutta lelua hankittua ottaa kuvia uusilla kapineilla. Kameravarustelu on siinä mielessä järkevämpää touhua kuin muu lelujen keräily, että kameratarvikkeet eivät menetä arvoaan läheskään samaa vauhtia kuin muut elektroniset vimpaimet. Vaikka enhän minä tietenkään lelujani eteenpäin yleensä myy.

Pitkän harkinnan jälkeen ostin taas viime viikolla muutamia varusteita kameraani. Ostin SB400-salaman ja Sigman 30 mm F1.4 linssin kavereiksi Nikon D70-kameralleni. Viikonloppuna tuli otettua paljon kuvia ja täytyy todeta, että ostokset olivat oikein onnistuneet. Olin oikeasti yllättänyt kuinka luonnolliselta valaistus vaikuttaa kun heijastaa salaman katon kautta. Minua jopa vähän harmittaa, että en ole ostanut salamaa aikaisemmin. Alla muutama kuva, joita ottaessa käytin uutta salamaa.
Tarkkailuasetelmissa

Kuvaaja

Linssikin vaikuttaa erinomaiselta ostokselta. Kuvaamisen luonnonvalossa sisätiloissa onnistuu paljon paremmin kuin Nikkor 50mm F1.8 -linssillä, jota aikaisemmin käytin sisäkuvissa. Lyhyempi polttoväli helpottaa sisällä kuvaamista tuntuvasti. On helpompi saada kaikki haluttu mahtumaan kuvaan. Linssi tarkentaa nopeasti, valovoimaa riittää ja isoimmalla aukollakin kuva on hyvä. Kun aukkoa pikkuisen pienentää maksimista, piirtää linssi uskomattoman terävää ja kaunista jälkeä. Alla muuta kuva uudella objektiivilla.

Kissa saunassa

Talvipäivä
Kunpa vain keksisin jotain muutakin kuvattavaa kuin kissat!

Ei kommentteja: