15.1.2008

Kuvia

Piti tilata paperiversioita kuvistani. Itse en juuri koskaan printtejä tilaa, vaan katselen kuvia pääasiassa tietokoneella. Tällä kertaa kuvat oli menossa vanhalle sukulaiselle, joten oli tarve saada kuvat paperille.

Pikaisen hintavertailun jälkeen päädyin tilaamaan kuvani Ifistä (vai mikä ifolor se nykyään onkaan). Pääsyy oli hinta ja asiaan myös vaikutti se, että tiesin saavani ainakin kohtuullista jälkeä. Juuri haluamassani koossa (eli pykälän verran kymppikuvaa isommassa koossa) kuvat olivat Ifissä halvimmat niistä nettisaiteista missä kävin.

Tilaus oli oikeastaan aika kivuton operaatio.

Aluksi tein albumin iPhotossa, johon valitsin haluamani kuvat. Sitten exporttasin albumin sisällön kansioon työpöydällä. Avasin Ifin weppisivuston webuploadin, jossa on toiminto jota he nimittävät Comfort-uploadiksi. Oikeasti kyseessä on selaimeen aukeava Java-appletti. Hyvää tuossa appletissa on se, että siihen saa drag'n'dropata koko kansion. Ei siis tarvitse jokaista lähetettävää kuvaa valita yksitellen. Tämän ansiosta isonkin kuvaläjän siirto palveluun on vaivaton operaatio. Kun Comfort-upload oli saanut siirrettyä kuvat Ifille valitsin koon ja täytin tilauksen.

Kuvat tuli eilen ja jälki oli hyvää. Tilauksen olin tehnyt viime keskiviikkona, joten toimitusaikaa voi pitää kohtuullisena. Täytyy myöntää, että olin positiivisesti yllättynyt tilauksen teon vaivattomuudesta. Oikeastaan ainoan miinuksen Ifi saa siitä, että en keksinyt miten voisin käyttää eri toimitus- ja laskutusosoitetta.

1 kommentti:

-Niina- kirjoitti...

Ifiltä on tilattu Bitinkin paperiset vauvakuvat, joita tuli muutama jätkän mukana. Kun hinta ja laatu ovat kohdallaan, kai sitä sitten vaan mainostetuinta on lupa käyttää...