28.10.2007

Leffoja ja Kaupunkeja

Katsoin perjantaina Martin Scorsesen ohjaaman The Departed -leffan. Leffa toimii kaikin puolin ja mieleen jäi erityisesti toista pääosaa esittävän Leonardo Di Caprion loistava roolisuoritus. Leffan tapahtumat sijoittuvat Bostoniin. Olikin hauska nähdä tuttuja paikkoja. Välillä tuli keskityttyä enemmän maisemiin kuin leffan tapahtumiin. Oikeastaan ainoa asia mikä vähän leffakokemusta häiritsi oli se, että näin Hong Kongilaisen alkuperäisversion juuri keväällä. Juoni oli siis aika tuttu jo etukäteen.

Muutenkin on kiva nähdä elokuva, joka sijoittuu kaupunkiin jossa on itse tullut käytyä. Erityisen hyvät fiilikset yleensä saa kun käynnin ja leffan näkemisen välillä on vain vähän aikaa. Yksi ensimmäisiä tällaisia kokemuksia minkä muistan oli se kun näin The Whole Nine Yards -leffan samana kesänä kun olin käynyt konferenssissa Montrealissa vuonna 2000. Leffa itse oli oikeastaan aika tavallinen tusinakomedia, mutta koska olin juuri käynyt Montrealissa leffasta jäi ensikatselun jälkeen tosi hyvä mieli.

28 Days Later -leffan kohtaukset Lontoossa, tekivät minuuun ja varmaan kaikkiin muihinkin Lontoossa käyneisiin aikamoisen vaikutuksen. Tuntui uskomattomalta nähdä Lontoo tyhjänä ihmisistä, kun normaalisti kaupungissa on valtava ryysis ihmisiä. Kuvamateriaali Lontoosta onkin selvästi leffan parasta antia.

Mielenkiinnolla odotan miltä Riad näyttää The Kingdom -leffassa.

1 kommentti:

Mikko kirjoitti...

Tuttu tunne... Kun katsoin Kikin lähettipalvelua ensimmäistä kertaa tyttären kanssa, aloin ihmetellä, miksi japanilaisen piirroselokuvan joistakin kohtauksista tuli mieleen Visbyn kaupunki muureineen. Myöhemmin luin sitten, että elokuvan tekijäryhmä oli käynyt Tukholmassa ja Visbyssä hakemassa ideoita maisemiin.