26.10.2007

Nettiyhteys

Kämppäni netti on viimeaikoina ollut todella hidas. Liittymän nopeuden pitäisi teoriassa olla minun käyttööni ihan riittävä, mutta kun tuo yhteys jaetaan talon kaikkien asukkien kesken niin pari netin suurkuluttujaa kykenee hidastamaan netin etanan tasolle. Luultavasti talossa asuu nykyään perussurffailijoiden lisäksi joitain piraatteja. Ei nimittäin montaa Peer-to-Peer verkkojen aktiivikäyttäjää tarvita tuon liittymän tukkimiseen.

Tällä viikolla oli talon ala-aulaan tullut Soneran mainos, jonka mukaan talonyhtiöömme on vedetty Soneran valokuitu ja asuntoihin voi tilata Soneran Laajakaista Extra liittymän. Katselin hinnastoa netissä ja päätin tilata itselleni 100/10 Mb liittymän hintaan 43 E/kk. Nykyinen netti kuuluu vastikkeeseeni, joten tähän mennessä minulla ei ole ollut intoa hommata nopeampaa nettiä. Nyt päädyin kuitenkin ottamaan uuden liittymän, koska liittymäni on tosiaan lähes käyttökelvottoman hidas, uusi liittymä on kohtuuhintainen ja kertaluokkaa nopeampi kuin vanha.

Liittymän pitäisi olla niin rivakka, että sillä voisi käytännössä mitä vaan tietokonehommia tehdä etätöinä kotoa. Sitten etätöiden tekemistä häiritsee enää vain kaksi hellyydenkipeää kissaa.

Toivottavasti kytkevät uuden liittymän pian.

Ei kommentteja: