8.10.2007

Vähennetty päiväraha

Nähtävästi jostain valtionhallinon säädöksestä löytyy määräys, jonka mukaan tutkijavierailun kestäessä yli kaksi viikkoa maksetaan päivärahasta vain 30%. Hallintomme edustajat löysivät säädöksen viime viikolla ja kertoivat minulle. Ikävä kuulla asiasta näin reissun jälkeen.

Juuri tällaiset pienten säästöjen vuoksi luodut typerät säädökset, jotka vain haittaavat yliopiston arkea ottaa päähän. Ei yliopisto tuossa kuitenkaan paljoa säästä, enkä minäkään tietenkään konkurssiin mene. Olisi vaan kiva ollut tietää etukäteen ja harmittaa kun olin jo haaveillut käyttäväni säästyneitä päivärahoja johonkin kivaan. Tekisi kyllä mieli kirjoittaa tulikivenkatkuinen sähköposti valtionvarainministeriöön.

Virallisesti päivärahan tarkoitus on korvata sekalaisia kuluja (pyykit, puhelinlaskut, yms), joita matkoilla syntyy, mutta käytännössä päiväraha on oikeastaan porkkana, jolla saa ihmiset helpommin lähtemään reissuun. Lyhyille reissulle kun ei ole järkevää mitään erillistä kommennussopimusta tehdä. On kuitenkin aika iso kynnys, jättää arki taakse ja lähteä vieraalle maalle, vieraaseen kulttuuriin tekemään töitä vieraiden ihmisten kanssa. Vaikka minulla olikin reissussa ihan hauskaa oli reissu kuitenkin mielestäni tavallinen työmatka, ei mikään erityisen rento tutkijavierailu. Teimme ihan normaalia kahdeksan tunnin päivää ja välillä pitempääkin. Saimme aikaan mitä meiltä pyydettiin ja opimme hyvin mitä meidän pitikin oppia. Siksi mielestäni olisimme ansainneet täyden päivärahan.

Ei kommentteja: