22.10.2007

Kalvot kuntoon!

Heräsin taas keskellä yötä. Päässä pyöri ideoita miten parantaa kalvosettiä. Esitys piti antaa tänään päivällä. Vaihtoehtoja oli kaksi. Joko herätä ja iskeä ajatukset kalvoille tai nukkua ja tehdä sama homma aamulla. Päätin vaihtelun vuoksi kokeilla kalvojen korjaamista heti. Työstin OpenOfficella laatimaani esitystä hieman yli tunnin verran. Muutosten jälkeen söin aamiaisen ja palasin nukkumaan. Nukuin hieman huonosti, mutta enää ei ideat pyörineet päässä, sillä tiesin esityksen olevan riittävän hyvä.

Tähän väliin pitää muuten vähän haukkua OpenOfficea. OpenOfficen piirustustyökalut ovat surkeat. Käyttöliittymä on jopa heikentynyt entisestään. Objektien valinta takkuaa, fonttien vaihto useasta objektista ei onnistu ja kaikenlaisia pieniä murheita. OpenOfficen piirtotyökalut ovat nyt jo niin huonot, että en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Täytyy vakavasti harkita Keynoten hommaamista kotikoneeseen omaan piikkiin, sillä kunnollisia kalvoja ei OO:lla jaksa laatia.

Aamupäivällä kerkesin harjoitella esityksen kertaalleen ja käydä parturissa. Tuntuu mukavalta, että hiukset ovat taas vaihteeksi siistit.

Esityksen sisältönä oli Bostonin reissun aikana tehdyt asiat. Pohjana käytin esitystä, jonka annoimme reissumme lopussa Bostonissa. Kuulijakuntana oli tällä kertaa alan ihmisiä teollisuudesta. Ajatuksena oli kai, että jatkossa olisi teollisuuden kanssa asiaan liittyviä yhteisiä tutkimusprojekteja. Esitys ei mennyt aivan yhtä hyvin kuin Bostonissa, sillä esitys alkoi vähän myöhään ja ne ihmiset, jotka olisivat välittäneet yksityiskohdista joutuivat lähtemään ennen esitystäni. Jäljelle jääneille esitys olisi pitänyt olla abstraktimmalla tasolla, sillä paikalle jäi enemmän pomoja kuin itse tutkijoita ja insinöörejä.

Ei esitys varsinaisesti huonosti mennyt, mutta edellisellä kertaa esityksemme osui paremmin kuulijakuntaan. Niin ja luullakseni yöllä herääminen oli oikea ratkaisu. Päivän jaksoin ihan hyvin ja katkonaisen yöunen aiheuttama väsymys painaa vasta nyt.

Ei kommentteja: