5.9.2007

Bostonin tiedemuseo

Bostonin Museum of Science oli pettymys. Museo oli selvästi suunnattu lapsille ja nuorille. Aitoja esimeitä ei juurikaan ollut esillä. Tietotekniikan historia näyttely oli ihan ok. Muut olivat aika heikkoja.

Esitykset museossa olivat parempia kuin itse näyttely. Ukkosdemonstraatio oli varsin vakuuttava. Esiintyjä kertoi, miksi auto suojaa ukkoselta ja demonstroi faraday:n häkkiä. Esiintyjä meni metallihäkkiin sisään. Häkki nostettiin usean metrin korkeuteen ja salamointi alkoi. Salamat osuivat häkkiin ja esiintyjä oli silti ok. Esittiintyjä kertoi, että hänen ei ole edes pakko olla keskellä häkissä, vaan hän voi jopa koskea häkin metallista sisäseinää. Esiintyjä demonstroi vielä tämänkin. Täytyy myöntää, että vakuuttava esitys. Valtavat valokaaret näyttivät osuvan lähes käden viereen kun esiintyjä piti kättään kiinni häkin sisäreunassa. Aika kovia pamauksiakin kuului. Esityksen jälkeen yleisö antoi valtavat aplodit. Esityksen jälkeen moni yleisössä ollut kävi vielä juttelemassa esiintyjän kanssa.

Menimme paikallista IMAX-elokuvateatteria etsiessämme museon 3D-esitykseen. Museon 3D-elokuva esitys ei ollut kovin kummoinen. Polarisoivat lasit päässä katsottiin ihan tavallisen kokoiselta kankaalta 3D-esitys, jonka aiheena oli hait. Lontoossa IMAX:ssa pari vuotta sitten näkemäni 3D-esitys oli paljon vaikuttavampi. Esityksen jälkeen tajusimme, että olimme menneet väärään paikkaan. Itse IMAX kulki nimellä Omni-teatteri ja se on saman talon toisessa päässä. Kävimme lounaan jälkeen Omnissa ja se parempi kuin 3D-esitys. Kangas oli todella iso, mutta vähän jo kulunut. Kankaan saumat häiritsivät vähän leffan katsomista. Teatteri on menossa kuukaudeksi kiinni remontin takia. Toivottavasti korjaavat saumat.

Ei kommentteja: