17.9.2007

Kotiinpaluu

Bostonin Loganilla ei ollut oikein mitään tekemistä. American Airlinesin terminaalissa oli vähän palveluja ja ravintolatkin tupaten täynnä. Ostin limsapullon ja leivän kioskista. Käytin 8 dollaria (n. 6 Euroa) langattoman verkon käyttöoikeuteen, jotta olisi jotain tekemistä. Olin näet vahingossa laittanut matkalukemiseni ruumaan menneeseen matkalaukkuun.

Paluumatka meni loppujen lopuksi ilman isompaa draamaa. Paluumatkan alku ei kuitenkaan luvannut hyvää. American Eaglen lento Bostonin Loganilta lähti 30 minuuttia myöhässä kohti JFK:ta. Matkustajat päästettiin koneeseen ja kapteeni ilmoitti, että JFK:lla on ruuhkaa, jonka vuoksi lähtö myöhästyy. Olin täysin varma, että myöhästyn jatkoyhteydestäni Helsinkiin. Lennon aikataulussa oli ilmeisesti huomioitu ruuhkan mahdollisuus, sillä perillä kone oli vain 10 min myöhässä aikataulusta. Finnairin lähtöportti oli samassa terminaalissa, kuin American Eaglen tuloportti, joskin terminaalin vastakkaisessa päädyssä. Ryntäsin puolijuoksua kohti porttia ja olin noin 20 minuuttia ennen koneen lähtöä koneessa. Erillistä passintarkastustakaan ei ollut vaan passi tarkastettiin vasta portilla. Aikataulun mukainen 40:n minuutin vaihtoaika olisi ollut aivan riittävä.

Helsinki-Vantaalle kone saapui aikataulussa. Minulla oli viitisen tuntia aikaa tapettavana kentällä ennen lentoa Tampereelle. Junalla tai bussilla olisin ollut aikaisemmin kotona, mutta toisaalta näin matkatavaroiden kanssa oli vähempi häsläämistä ja lento on mukavampi kuin bussi. Ostin lentokentän langattomaan verkkoon päivän käyttöoikeuden ja surffailin pari tuntia. Sitten verkko lakkasi jostain syystä toimimasta. Maksoin siis 8€ kahden tunnin surffailusta. Lounaan jälkeen kerkesin ottaa puolen tunnin torkut kentällä, ennen Tampereen lennon lähtöä.

Helsinki-Tampere välillä kone oli lähes tyhjä. En voi ymmärtää. Menomatkallani lento oli peruttu ja silloin tuli yksi bussi täyteen porukkaa. Nyt kun lentoa ei ollut peruttu, koneessa oli vain viisi henkeä. Ei taida Finncom tehdä voittoa. Laskeutuessamme lensimme Hervannan yli. Oli hieno nähdä Tampere koneesta. Tonttipulaa on turha valittaa, sen verta metsää ikkunasta näkyi. Matkatavaratkin saapuivat ongelmitta perille.

Yöllä nukuin 12h ja heräsin iltapäivällä. Edelleen on väsynyt olo. Jätin suosiolla työpäivän väliin. Illalla käyn viemässä velipojalle perheineen tuliaisia. Huomenna on sitten vuorossa paluu arkeen.

1 kommentti:

Niina kirjoitti...

Hyvä että vaihto JFK:lla sujui. Finski on sekoillut terminaalin "nimen" kanssa, päivittäin tulee edellisen kumoava tiedote, vuorotellen terminaali on "8" ja "9".