2.9.2007

Viikonlopun viettoa

Kaksi viikkoa olisi vielä reissua jäljellä. Ehkä hiukan alkaa jo työ ja reissailu väsyttää. Tälle viikonlopulle ei jaksanut järjestää miten kovinkaan erikoista puuhaa, vaikka aikaa olisi ollut. Maanantaina on Labour Day, joka on täällä vapaapäivä. Labour Day on ilmeisesti kaupoille yksi tärkeimpiä pyhiä, koska se on niin lähellä koulujen alkuja. Kollegan kanssa ajattelimmekin, että Labour Day olisi sopiva päivä mennä ostoksille johonkin isoon ostariin. Tänään taas olisi ohjelmassa vierailu Bostonin Museum of Science:een.

Eilinen meni yhden täällä asuvan suomalaisen muuttoapuna. Olisimme halunneet aloittaa muuton aikaisin. Muuttoauto oli varattu Budget-autovuokraamosta. Olimme autovuokraamossa hieman ennen kahdeksaa. Yleensä kun varaa ja maksaa jotain tulee oletettua, että liike oikeasti varaa käyttöön jotain. Näin ei nyt ollut tapahtunut, vaan liike ilmoitti, että varauksestamme huolimatta, joudumme odottamaan autoa pari-kolme tuntia. Vuokraamon edessä oli monia muitakin ihmisiä odottelemassa autojaan. Kävimme pyörähtämässä muutaman nähtävyyden (Bunker Hill Memorial, Navy Yard) ja söimme aikaisen lounaan. Palattuamme takaisin, meille tarjottiin auton hakemista firman toisesta toimipisteestä n.50km päästä. Haimme auton ja aloitimme muuton.

Normaalin pakettiauton sijaan saimme muuttoautoksi aivan valtavan auton, jota oli vaikea saada parkkeerattua mihinkään. Pysäköitäessä autoa ekaa kertaa takapyörä oikaisi risteyksen kulmassa ja törmäsi suoraan vesipostiin. Onneksi vesiposti kesti, eli selvittiin säikähdyksellä. Jatkossa tiukoissa paikoissa oli aina joku ulkona autossa ohjaamassa kuskia.

Autossa ei ollut takana nousevaa kippiä vaan lavalta piti vetää alas pitkä metallinen liuska, jota pitkin sai kuljetettua tavarat lavalle. Pysäköimme auton niin, että etupyörät tukkivat kadun toisenpuoleisen jalkakäytävän ja loput autosta mahtui jalkakäytävän vierässä olevaan parkkiruutuun. Auton takana oleva lastausliuska siis tukki yhden kaksikaistaisen tien kaistoista. Tie onneksi oli vähäliikenteinen, yksisuuntainen ja juuri edellisessä risteyksessä oli hidastetöyssy viereisen koulun takia. Ohi ajanut poliisikaan ei huomauttanut mitään.

Kaverit olivat juuri kantamassa patjaa liuskaa pitkin autoon, kun vanhempi kiinalaistaustainen mies ajoi SUV:nsä kanssa liuskan alkupäätä päin. Toinen kavereista oli autossa sisällä ja toinen oli vielä liuskan päällä. Kuin ihmeen kaupalla liuska pysyi autossa kiinni toisesta kiinnikkeestään. Liuskalla seisonut kaveri sai pidettyä tasapainonsa ja patjakin pysyi jotenkin kontrollissa. Jälleen onni onnettomuudessa. Toinen liuskan kiinnityspaikoista hiukan vääntyi, muuten kaikki oli kunnossa. Törmääjä nolona kyseli, että kaikki onko kaikki ok ja varmistuttuaan tästä jatkoi matkaansa. Ajaja oli ajanut hiljaa, väisti hieman eli oli nähnyt liuskan, mutta ei ollut osannut arvioida ison SUV:nsa leveyttä. Törmääjän perässä tullut jenkki ei kommenttiensa perusteella oikein arvostanut kiinalaisten ajotaitoa.

Kahdeksalta illalla oli muutto valmis. Palautettiin muuttoauto ja käytiin syömässä Chili's-nimisesessä paikassa, joka oli tien varrella. Täytyy myöntää, että oluen ja burgerin jälkeen oli energiat ihan loppu. Oli vaikea pysyä edes hereillä paluumatkan.

Ei kommentteja: