11.9.2007

Uudet iPodit

Oltiin eilen taas ostoksilla CambridgeSide Galleriassa. Pitihän sitä samalla käydä kurkkaamassa uusia iPodeja AppleStoressa. Luonnossa näyttivät paremmilta kuin mainoksissa.

iPod Classicissa ja uudessa Nanossa on nyt sama käyttöliittymä ja lähes samanlainen toiminnallisuus. Pikaisen testauksen perusteella uudistettu käyttöliittymä on toimiva. Käyttöliittymä noudattaa samaa peruslogiikka kuin aikaisemminkin, mutta käyttöliittymään on tullut lisää koristetta, kuten esikatselukuvia varsinaisen valikon sivuun. CoverFlow toimii kohtuullisen hyvin, mutta ei tietenkään ole yhtä rivakka kuin iTunesissa. En tosiaan testannut laitteita kauaa, mutta sellainen tunne jäi, että käyttöliittymä ei ole aivan yhtä nopea kuin aikaisemmin. Ei käyttöliittymä hidas ole, mutta pikkuisen ehkä hitaampi kuin aikaisemmin. Nano ja Classic tuntuivat samalta käyttää.

Fyysisesti Nano muuttui aika paljon. Nano on nyt huomattavasti leveämpi kuin aikaisemmin. Laitteen leveys on samaa luokkaa kuin luottokortin korkeus. Paksuus on sama tai vähän ohuempi kuin aikaisemmin. Korkeus on paljon pienempi kuin aikaisemmin. Ohjauspyörän käyttö onnistui vähintään yhtä hyvin kuin vanhalla Nanollakin. Laite on mielestäni ihan toimivan kokoinen, luultavasti melkein huomaamaton taskussa, kuten nykyinen Nanokin. Kollegan mielestä uusi Nano on liian leveä. No toisaalta, kollegan mielestä jopa Suffle on liian paksu.

Siinä olen kollegan ja monen nettikirjoittelijan kanssa samaa mieltä, että Applella on nyt mallistossa pieni aukko. Applella ei ole enää täysin musiikinkuunteluun optimoitua iPodia, jossa on näyttö. Vanha Nano oli juuri tässä aukossa. Uudessa Nanossa on paljon turhaa pelkkää musiikkia kuuntelevan kannalta. Sufflessa taas ei ole näyttöä.

Ei kommentteja: