26.9.2007

Synkronointi

iPhonen käyttöönotto (siis häkkäyksen jälkeen) oli helppoa. Mac OS X:n ja iTunesin kanssa iPhone toimii saumattomasti yhteen. Kontaktit iTunes haki käyttiksen AddressBookista, kalenterit iCalista, sähköpostiasetukset Mailista, ja bookmarkit Safarista. Nämä iTunes latasi iPhoneen automaattisesti ja synkronoi muutokset aina kun iPhone liitetään Macciin.

Median synkronointi on yhtä helppoa kuin iPodin synkronointi. Koska kaikki mediani ei mahdu 8GB:hen valitsin alkuun sopivat soittolistat, kuva-albumit ja tv-sarjat jotka haluan puhelimeen synkattavaksi. Kun näihin lisään tai poistan tavaraa synkronoituu muutokset aina kun kytken puhelimen tietokoneeseen.

Kaikki toimii hyvin yhteen, koska käytän Applen ohjelmia Maccissäni. Selaimena olen kyllä käyttänyt Caminoa, mutta selaimen bookmarkkien synkronointi onkin tehtävistä vähiten tärkein. Lähes kaikkia sivustoja seuraan RSS-syötteiden avulla Bloglinesilla. Olisi kuitenkin kiva, jos infrastruukturi muuttuisi avoimempaan suuntaan niin, että iTunesin iPhone synkronointi ei olisi yhtä paljoa Applen ohjelmiin naimisissa. Voisin vaikkapa haluta vaihtaa sähköpostiohjelmakseni Thunderbirdin ja silti haluaisin, että iTunes osaa hakea sieltä asetukset iPhoneen.

Kännykän muuttuessa yhä enemmän pelkästä puhelimesta kohti tiedonhallintaa suorittavaa laitetta tietojen synkronointi puhelimen ja tietokoneen välillä muuttuu yhä tärkeämmäksi. On ymmärrettävää, että Applen kännykän synkronointi Macin kanssa onnistuu vaivattomasti, koska Apple kontrolloi kumpaakin. En tiedä, kuinka hyvin Windows-versio iTunesista osaa homman, mutta epäilen, että Mac-versio voisi olla hieman parempi.

Nokialaistenkin synkronointi tietokoneiden kanssakin on koko ajan parantunut, mutta Nokialla on vaan se ongelma, että se ei tee tietokoneiden käyttöjärjestelmiä, eikä paljoa niissä ajettavia ohjelmiakaan, jolloin Nokia väistämättä joutuu vähän seurailemaan käyttöjärjestelmiä tekeviä tahoja siinä mitä ja miten synkronoidaan.

Kaverini kertoi harkitsevansa HTC:n Windows Mobile -pohjaisen kännykän hommaamista. Pääasiassa Business-käyttöön Windows-ympäristössä se saattaa olla hyvä ratkaisu. Tämä siis, jos Windowsin-tietokoneen ja HTC-kännykän yhteistyö on yhtä saumatonta kuin Macin ja iPhonen.

Ei kommentteja: