7.8.2007

Cambridge, MAMajoitus on mukava bed&breakfast muutaman pysäkin päässä yliopistolta. Sain yhdeksi yöksi huoneen jossa on takka, kuten kuvasta näkyy. Tänään jouduin siirtymään toiseen huoneeseen, mutta uusi huone on parempi. Takkaa ei ole, mutta huoneessa on kunnollinen keittiö! On mukava, että ei tarvitse olla pelkästään mikroruan ja ravintoloiden armoilla. Lähellä näyttäisi kyllä olevan monta ihan hyvältä vaikuttavaa ravintolaa.

Kaupunkin rakennuskanta on pääosin matalaa ja tiivisti rakennettua. Pääkaduilla on kauppoja ja ravintoloita. Muualla on asuntoja. Talot ovat juuri sellaisia kuin kuvittelinkin amerikassa olevan. Pienet tontit, muutama kerros, puuta, pylväitä, terassaja, yms. Hieman yllättävää oli, että kaupungilla on pyöräilijöitä ja kävelijöitä. Jalkakäytäviä on ollut kaikkialla ja pyöräteitäkin on. Autoradalle on monessa paikkaa maalattu alue pyörille. Cambridge on wikipedian mukaan, Amerikan parhaita pyöräilykaupunkeja. Kuuleman mukaan joen toisella puolella, Bostonissa, pyöräily on paljon hankalampaa. Jos löydetään jostain käytetyt fillarit halvalla, niin varmaaankin ostetaan. Yksi paikallisista jatko-opiskelijoista kertoi, että hänen vanhalta kämppikseltään saattaisi mme saada ostettua halvat fillarit.

Päivä on mennyt paikallisiin tutustuessa ja yliopiston byrokratiaa selvitellessä. Huomenna pitäisi vierailla haastattelussa kansainvälisten opiskelijoiden toimistossa ja muutama päivä sen jälkeen saadaan ID-kortti. Jos haastattelu on ok, niin ilmeisesti sitten saadaan käyttäjätunnukset tietojärjestelmiin. Sitten on käytännön järjestelyt hoidettu ja voimme keskittyä asiaan.

2 kommenttia:

Pjotr kirjoitti...

Hey Yankee!
Hyvää reissua!

Rivitutkija kirjoitti...

Kiitti. Taisi olla blogin ensimmäinen kommentti joltain muulta kuin multa itseltä :)