29.8.2007

Sekalaisia havaintoja

Eilen näin metrossa n. 35-vuotiaan nätisti pukeutuneen ja huolellisesti meikatun naisen, jolla oli kuitenkin käden ympäri kiertävä tatuointi. Kummallista asiassa oli se, että tribaalikuvioinnin sijaan tatuointina oli differentiaaliyhtälöitä. Yleensä en mene kyselemään mitään typeriä vierailta ihmisiltä, mutta nyt oli kyllä lähellä. Olisin halunnut tietää mitä tatuointi merkitsee. Kerkesin lukemaan vain alun: myy kertaa delta L jaettuna jollain. Hmm.. Ehkä tatuoinnin tarkoitus olikin vetää puoleensa matemaattisesti suuntautuneita nuoria miehiä.

Fuksit ovat saapuneet. Yliopistolla pyörii läjä nuoria ihmisiä ja kaikenlaista tapahtumaa ja messua on pisin kampusaluetta. Fuksit ovat kovasti nuorentuneet. Nuorimmat ovat ilmeisesti 90-luvulla syntyneitä.

Vatsa on ollut vähän sekaisin viime viikon lopusta saakka. En tätä sinänsä kummastele. Monellakin ulkomaanreissulla minulla on pienen aikaa ollut vähän vatsa löysällä tai kipeä. Olettaisin, että johtuu siitä, että altistuu pitkäksi aikaa normaalista poikkeavalle ruokavaliolle. Torstaina ja perjantaina olo oli normaalia vatsan löysyyttä pahempi. Olin melkein kipeä. Lievää lämpöäkin saattoi olla. Pelkäsin sairastuvani, mutta onneksi olo parantui viikonlopuksi. Maanantaina olo oli taas normaali, mutta illalla syömäni jamaikalaistyylinen jerked beef sandwitch sekoitti taas vatsan täksi päiväksi. En ihmettele, sillä kyseessä oli tulisin ikinä syömäni ruoka. Ihan hyvää se silti oli. Kyytipoikana oli aivan pakko ottaa pari Sam Adamssia, joka muuten on tähän mennessä paras vastaantullut jenkkiolut. Sam Adams pärjää maussa ihan mukavasti eurooppalaisille oluillekkin.

Alkoholipolitiikka täällä on tiukempi kuin Suomessa. Ikäraja on 21. Erityisesti Bostonissa ravintolat ovat paperien suhteen tarkkoja. Kun kollegan kanssa on käyty syömässä on lähes joka kerta kysytty paperit. Eilen illalla eivät suostuneet kollegalle myymään olutta ruokajuomaksi, kun mukana ei ollut passia, vaan vain suomalainen ajokortti. Nykissä taasen ei kysytty kertaakaan papereita. Suomessa minulta on taidettu viimeisen viiden vuoden aikana kerran pyytää paperit.

Ei kommentteja: