21.8.2007

Metrossa on tunnelmaa

Helsingin sanomat uutisoi:

Metrovaunuja ehostetaan Lontoon ja New Yorkin tyyliin.
Helsinkiläiset voivat ajaa kahdessa metrovaunussa, jotka muistuttavat Lontoon ja New Yorkin maanalaisen vaunuja. Vuoden ajan metron käyttäjät pääsevät maailman metropolien tunnelmaan.


Kommentti uutiseen HS:n verkkokeskustelussa vastaa aika hyvin kokemuksiani New Yorkin ja Lontoon metroista.

Jotta pääsee todella suuren maailman tunnelmaan ja että mobiilipeliin tulee metropolimainen ote, niin tulee kännykkätukiasemat poistaa metrotunneleista välittömästi. Vaunujen siivoaminen tulee toimittaa tästedes vain kerran viikossa ja silloinkin pintapuolisesti. Ehdottomasti pitää myös palkata nuoria taiteilijoita kerjäämään vaunuissa ja asemilla.

Lisäksi, jotta päästään oikein kansainväliseen tunnelmaan, tulee joka neljäs asema sulkea määräämättömäksi ajaksi siitä etukäteen ilmoittamatta. Oman säväyksensä kampanjaan toisi ihmisten pudottaminen metrojen alle silloin tällöin, tästä koituu vähintään tunnin lisäodotus. Lisämausteeksi voisi ruuhka-aikoina palkata esimerkiksi Bangladeshista vähintään 600 000 ihmistä tungeksimaan vaunuihin.

Ja tietenkin kun Lontoon metroa matkitaan niin täytyy laittaa lämpöpatterit täysille jotta normaali +45 asteen lämpötila saavutetaan. Amerikkalaisia apinoidessa voidaan käyttää ilmastointia, mutta tällöin asemien lämpötila täytyy nostaa vähintään tuohon +45 asteeseen, ja järjestää muutama puukotus viikossa.


Ihan turvallinen olo Nykin metrossa oli, muuten kommentti on osuva.

Ei kommentteja: