25.8.2007

Vapaat aukioloajat

Kävelimme New Yorkissa kohti hotelliamme AppleStoren ohi. Kello oli noin 23:30. Siis melkein puoliyö. AppleStore näytti olevan auki, joten marssimme sisään. Kauppa oli täynnä ihmisiä näpräämässä Maccejä, iPodeja ja iPhoneja. Hämmästyttävää! New Yorkiahan sanotaan kaupungiksi, joka ei koskaan nuku. Ilmeisesti Apple ja moni muukin yritys on ottanut iskulauseen tosissaan ja pitävät kauppojaan aina auki. Mikäs siinä, kun kerran asiakkaita ja halukkaita työntekijöitä kauppaan löytyy.

Bostoninissa kaupat eivät ihan yhtä paljoa ole auki, mutta useimmat erikoisliikkeetkin ovat iltayhdeksään saakka auki. Ruokakaupat ovat aika myöhään auki. Luultavasti yhteentoista saakka. En tiedä. En ole koskaan nähnyt lähikauppaani kiinni. Parturissakin voisi käydä vielä illalla. Toivottavasti joskus Suomessakin kaupan aukioloajat vapautuvat ja kauppiaat uskaltaisivat kokeilla erilaisia aukioloaikoja. Ainakin minun mielestä on mukava arki-iltana käydä kaupassa ilman, että täytyy miettiä kuinka myöhään on järkevä lähteä kauppaan.

Sivuhuomio: Fifth Avenuen AppleStoren sisäänkäynti eli iso lasikuutio ei näyttänyt läheskään niin hienolta paikan päällä kuin kuvissa. Asiaan saattaa vaikuttaa se, että illan aikana oli satanut ja lasissa oli hieman kosteutta. Lasiset portaat alas oli peitetty matolla, joten nekään eivät kovin coolit olleet.

Ei kommentteja: