22.8.2007

Tutkimusrahaa

Sain tänään hyviä uutisia Suomesta. Viimeinen vuosi ei ole mennyt täysin hukkaan. Kirjoittamani tutkimusraportti oli tutkimusprojektimme pääyhteistyökumppanin ja rahoittajan mielestä ilmeisesti hyvä. Päättelin tämän siitä, että yhteistyökumppanin edustaja ehdotti palaveria ja kertoi, että ovat valmiita rahoittamaan tutkimustani, kunhan tutkimus kohdistuu heitä kiinnostaviin asioihin. Luulen ymmärtäväni kyseisen yrityksen intressit, olenhan sen vanha työntekijä. Olen melko varma, että tavoitteista päästään yhteisymmärrykseen.

Vaikka Bostonin reissuni ei liitykkään aikaisempaan tutkimukseeni luulen että, olen oppinut asioita joita voin jatkossa hyödyntää. Täällä olen tekemisissä sellaisten asioiden kanssa, joista minulle ei ole aikaisemmin ole ollut juurikaan omakohtaista kokemusta. Keskustelin asiasta kollegan kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että reissun jälkeen voin osoittaa, että tietyt asiat ovat järkevästi toteutettavissa, toteuttamalla ne. Ilman reissua olisin joutunut vain väittämään, että nämä asiat ovat toteutettavissa.

Nyt auenneen jatkomahdollisuuden lisäksi voi tietenkin tämä reissu poikia uuden tutkimusprojektin. Näyttää siis siltä, että vuodenvaihteen jälkeenkin jatkan elämääni tutkijana. Kuten matkaani koskevista kirjoituksitani olette voineet lukea, reissun vapaa-ajalla on ollut hauskaa. Ja nyt töissäkin on päästy vauhtiin. Elämä siis hymyilee.

Ei kommentteja: