13.8.2007

Päivä joella

 Viikonloppu meni todella nopeasti. Aurinko paistoi ja elämä hymyili. Eilispäivä meni Bostonin nähtävyyksiä kierrellessä ja tämä päivä meni purjehduskurssilla. Kurssin järjesti paikallisen yliopiston pursiseura Charles-joessa, joka on Bostonin ja Cambridgen välissä. Kurssi oli kyseisen yliopiston opiskelijoille ilmainen ja koska me olemme kirjoilla vierailevina jatko-opiskelijoina, kurssi oli myös meille ilmainen. Tämä on varmaan ensimmäinen vastaantullut juttu, jossa on oikeasti iloa siitä, että kävimme läpi yliopiston turhalta tuntuvan byrokratian (viisumit, lomakkeet, yms) läpi, jotta pääsemme yliopistoon kirjoille.

Kurssi kävi purjehduksen alkeet läpi ja pursiseuran pursien käytön. Purjehdimme pienille pursilla joella hieman yli tunnin. Tuuli vaihteli olemattomasta keveyeen. Kovempi tuuli olisi ollut hauskempi. Nautimme kuitenkin purjehduksesta ja me molemmat, minä ja kollega, innostuimme purjehtimisesta. Kurssin jälkeen saamme liittyä seuraan jäseniksi ja pääsemme lainaamaan pikkupursia joella purjehtimista varten. Mikäli aikaa on ja kelit suosii, menemme varmasti jo piakkoin uudestaan purjehtimaan. Purjehdusta voisi alkaa harrastaa Suomessakin.

Pursiseura tekee hienoa työtä. Kaikki on opiskelijoille ja henkilökunnalle ilmaista ja seuraa pyöritetään pääosin vapaaehtoistyöllä. Saisi kotiyliopistollakin olla jotain vastaavaa. Täytyy muistaa kiittää paikallista jatko-opiskelijaa, joka kertoi meille kurssista.

Ei kommentteja: